BAM start verbouwing stadhuis gemeente Apeldoorn

2 oktober 2018 16:21 - BAM Bouw en Techniek - Regio Oost
Impressie nieuwe vide stadhuis gemeente Apeldoorn

(Persbericht Gemeente Apeldoorn) Maandagmiddag 1 oktober ondertekenden Symone de Bruin - Gemeente Apeldoorn, Menno van Middelkoop – BAM Bouw en Techniek en Willard de Vries – Rienks Bouwmanagement het overdrachtsdocument en gaven hiermee de aftrap voor de renovatie van het stadhuis.

BAM werkt tot eind 2019 aan de renovatie samen met Apeldoornse werknemers en onderaannemers. Begin 2020 wordt het vernieuwde stadhuis weer in gebruik genomen.

Duurzame investering

Nu het stadhuis een kwart eeuw oud is, is groot onderhoud noodzakelijk en duurzaamheid is een belangrijk vertrekpunt voor de renovatie. Het gebouw wordt energiezuiniger gemaakt, onder andere door het klimaatsysteem volledig te vernieuwen, het plaatsen van zonnepanelen en het gebruik van LED-verlichting. Het groot onderhoud zorgt ook voor compacte en efficiënte huisvesting van medewerkers. Het kantoor van het Activerium is daardoor niet meer nodig en de energierekening gaat fors omlaag. Hierdoor is de gemeente straks jaarlijks minder geld kwijt aan huisvestingskosten dan nu.