Contouren Depot Museum Boijmans Van Beuningen zichtbaar

5 november 2018 13:29 - BAM Bouw en Techniek - Grote Projecten

BAM Bouw en Techniek is begonnen met het ontkisten van Depot Boijmans Van Beuningen.

Nu alle betonnen buiten- en binnenwanden en de verdiepingsvloeren voldoende zijn uitgehard, zijn we begonnen met het verwijderen van de in het oog springende buitenbekisting en wordt het beton zichtbaar.

De betonnen wand is mooi uit de bekisting gekomen. Op de gladde wanden zijn wat verkleuringen zichtbaar. Deze ontstaan door een combinatie van droogtijd en toegepast betonmengsel. Vanwege de typische kromming in de wand was het nodig de bekisting langer dan normaal te laten staan.

De verkleuringen hebben geen invloed op de kwaliteit van de wanden. In een latere fase zal de betonnen wand worden bekleed met spiegels.

Hergebruik van materialen
Het verwijderen en afvoeren van de gehele buitenbekisting neemt enkele weken in beslag. De gebruikte materialen verwerkt BAM circulair. Het staal gaat voor hergebruik retour naar BAM Materieel in Lelystad en het gebruikte hout wordt verwerkt tot pallets.

Verdere bouwplanning
Op dit moment zijn we begonnen met de opbouw van de binnenwanden van de tweede verdieping.  De buitenwanden hiervan bestaan uit op maat gebouwde hoogwaardige prefab-elementen die just in time vanuit de fabriek op de bouwplaats worden geleverd. Naast een kortere bouwtijd biedt prefabricage kwalitatieve voordelen. Door de elementen in de fabriek te produceren en gebruik te maken van digitale 3D-tekeningen in het Bouw Informatie Model (BIM), zorgt deze productiewijze voor een enorme efficiëntieslag. Het gebouw zal nu in circa zes á zeven maanden de definitieve hoogte bereiken.

Wilt u de bouw van het Depot realtime volgen? Bekijk dan onze webcam op www.bambouwtdepot.nl