BAM creëert integraliteit in centrum Roermond

BAM creëert integraliteit in centrum Roermond

Gelegen tegenover De Oranjerie in Roermond en daterend uit de jaren vijftig van de vorige eeuw was het schakelstation van KPN toe aan een grondige revisie. Samen met opdrachtgever KPN en de stedenbouwkundigen en planologen van Gemeente Roermond heeft BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht een prachtige nieuwbouw gerealiseerd, passend bij de nieuwe grandeur van het oude stadscentrum van Roermond.

Verbinding

Paul Dielissen, projectbegeleider bij BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht: “Voor opdrachtgever KPN hebben wij een nieuw schakelstation gebouwd. Deze nieuwbouw valt op door zijn fraaie ontwerp met mooie spitsbogen, de kleurstelling, het luxe verspringend metselwerk en de speciale voegen. Een hoge dakrand met prachtige cordonlijst zorgt ervoor dat de installaties op het dak niet zichtbaar zijn vanaf de straat. Helemaal in de stijl van het oude klooster dat hier vroeger stond en van het Roermond van weleer; een mooie verbinding tussen oud en nieuw.”

Het project

Paul Dielissen: “Het project past helemaal in de plannen van Gemeente Roermond om het stadsdeel rondom Theaterhotel De Oranjerie nog meer te verbinden met het centrum. Het oude schakelstation zal op termijn worden verbouwd en met het theaterhotel worden verbonden via een loopbrug. Verder krijgt ook de bestaande parkeergarage een make-over.”

Samenwerking

Ook in dit project onderscheidt BAM zich door haar veelzijdigheid aan expertises en de onderlinge samenwerking tussen de diverse BAM divisies. Voor de nieuwbouw van het schakelstation in Roermond doet BAM zowel de bouwkundige als ook de installatietechnische werkzaamheden. Voor opdrachtgever KPN is dit van grote waarde. Werken met één partij zorgt voor duidelijkheid en optimale efficiency.

Eindresultaat

Samen met klant KPN kijkt BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht terug op een voortvarende samenwerking. Nu de nieuwbouw door BAM volgens planning is opgeleverd kan KPN aan de slag om te verhuizen van het oude schakelstation naar het nieuwe. Eind 2019 moet alles operationeel zijn.