Dunea selecteert BAM voor vernieuwing drinkwaterpompstation Katwijk

3 december 2018 16:22
BAM Industrie drinkwaterpompstation

Rotterdam, 3 december 2018 – Drinkwaterbedrijf Dunea heeft BAM Industrie geselecteerd voor de vernieuwing van de energievoorziening van het drinkwaterpompstation Katwijk. Het gaat om de herinrichting van de middenspanning energiedistributie en de noodstroomvoorziening van het pompstation. BAM is gestart met de voorbereidende werkzaamheden.

Dunea produceert en levert drinkwater aan circa 1,3 miljoen klanten in het westelijk deel van Zuid-Holland. Een eenduidige, betrouwbare en robuuste energie- en noodstroomvoorziening zijn van vitaal belang voor de leveringszekerheid. Dunea investeert daarom onder meer in de vernieuwing van de energiedistributie.
 
Solide basis met BIM
BAM onderscheidde zich in de EMVI aanbesteding met een integrale benadering vanuit diverse disciplines. De toepassing van BIM (Bouw Informatie Model) vormt een solide basis voor de integrale benadering van het project. Op basis van een 3D scan van de gebouwen en het terrein met aanwezige leidingen en voorzieningen kan BAM alle technische disciplines vanuit een BIM-model coördineren. Daarmee borgt BAM tevens  de continuïteit van de bedrijfsvoering van het drinkwaterpompstation.