Nieuwe dakbedekking voor Elton Onroerend Goed BV

Nieuwe dakbedekking voor Elton Onroerend Goed BV

Op vrijdag 9 maart hebben Elton Onroerend Goed BV en BAM Bouw en Techniek - Regio Noord samen de overeenkomst getekend om het bestaande dak van het bedrijfspand van Elton in Roden te vervangen. De directies van beide partijen waren aanwezig om de handtekeningen te zetten onder de aannemingsovereenkomst.

Voor de dakrenovatie worden de bestaande dakplaten, samengesteld uit geperst riet en stro, vervangen. De vele lagen oude bitumineuze dakbedekkingen van de afgelopen zestig jaar worden gesloopt en verwijderd. Er zal een dakconstructie voor in de plaats komen die weer voldoet aan de huidige normen en gericht is op een duurzaam karakter. Op de bestaande spanten en gordingen worden stalen dakplaten gelegd met een akoestische perforatie vanwege de hoge geluidsniveaus van de verschillende machines. Tevens wordt een witte interieurcoating toegepast voor meer reflectie naar de werkvloer. Als dakafwerking wordt een brandvertragende PIR afschotisolatie toegepast met een bitumineuze dakafwerking van het merk Wedeflex.

Het nieuwe dak wordt aangelegd van week 15 (9 april) tot en met week 18 (7 juni). Dagelijks zal circa 250 m2 van het bestaande dak worden verwijderd en de nieuwe dakconstructie worden geplaatst. Al voor Hemelvaart 2018 zit Elton er weer helemaal droog en warm bij.

Naast de afgesproken vervanging wordt er samen met Elton gekeken naar een nieuwe VRF installatie voor verwarming-, koeling- en warmteterugwinning. Daarnaast wil Elton graag energieneutraal worden door het plaatsen van PV Panelen. Hiervoor gaat BAM de engineering oppakken.