Eeuwenoud vakmanschap in moderne sneltreinvaart

Eeuwenoud vakmanschap in moderne sneltreinvaart

BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht beschikt over een eigen timmerwerkplaats. In deze timmerwerkplaats in Roermond werken ambachtelijke vakmensen die zijn toegelegd op specialistisch renovatie- en restauratiewerk, ouderwets handwerk, houtskeletbouw en ambachtelijk freeswerk. “Wat voor andere bedrijven vaak te lastig is, pakken wij gewoon aan.”

Waarom kiest BAM voor een eigen timmerwerkplaats?

Paul Dielissen, Coördinator Timmerwerkplaats BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht: “Houtwerk is een lastig specialisme en weinig bedrijven in Nederland doen dat. Onze timmerwerkplaats bestaat al meer dan 50 jaar en wij zetten onze ervaring voornamelijk in voor projecten binnen BAM. Dat werkt uiterst snel en efficiënt. Maar we leveren ook rechtstreeks aan andere bedrijven en particulieren. Onze in- en externe klanten zijn zeer te spreken over ons vakwerk.”



Vandaag bellen, gisteren klaar

Enkele jaren geleden kon je nog volop materialen krijgen en maatwerk bestellen. Tegenwoordig is dat een stuk lastiger. De economie is behoorlijk aangetrokken en de vraag naar ambachtelijk timmerwerk is gestegen. Zoek je vandaag de dag specialistisch maatwerk, dan kom je al snel bij BAM terecht. “Wij zijn sterk in zeer flexibel en à la minute aanleveren. Daarom hanteren wij ook de ludieke stelregel ‘vandaag bellen, gisteren klaar’,” aldus Leon Winkelmolen, Timmerman BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht.



Projecten om trots op te zijn

Aan de rand van natuurgebied Loonsche Land en op loopafstand van het Efteling park in het Brabantse Kaatsheuvel ligt vakantiepark Efteling Loonsche Land. Voor de nieuwe boomhutten en paalwoningen waren gigantische balkendraagconstructies inclusief houten poeren nodig. Deze werden in de timmerwerkplaats in Roermond vervaardigd en als bouwpakket op locatie gemonteerd.



Leon Winkelmolen: “Bij Boston Scientific International in Kerkrade moesten we binnen twee weken kozijnen vervaardigen, aanleveren en monteren. Dat vraagt om maatwerk en snelheid. Daar zijn we in onze timmerwerkplaats erg goed in.”



Naast het specialistische timmerwerk huisvest de timmerwerkplaats in Roermond ook een volwaardige spuitcabine en is de locatie het centrale punt van waaruit de servicemonteurs van BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht op pad gaan. Op en top service en maatwerk vanuit het hart van onze provincie.