BAM FM onderhoudt 39 NOM-woningen voor woningcorporatie GroenWest

13 juni 2018 16:45 - BAM FM

BAM FM is voor de komende 40 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van 39 NOM-huurwoningen van woningcorporatie GroenWest te Woerden. Dat betekent enerzijds het onderhouden van de zonnepanelen, de energiemodule – met o.a. warmtepomp en warmte-terug-wininstallatie – en de thermische schil. En anderzijds dat BAM FM garant staat voor de energieprestatie van deze woningen.

De woningen zijn losgekoppeld van het gas, van onder tot boven goed geïsoleerd en voorzien van nieuwe, zuinige installaties. Tegelijkertijd wekken de woningen zelf energie op doordat het volledige dakoppervlak is voorzien van zonnepanelen. De opgewekte energie wordt niet alleen tijdelijk opgeslagen in thuisbatterijen maar ook in een wijkbatterij. Een wijkbatterij levert terug aan de woningen op momenten dat daar om gevraagd wordt. Hiermee wordt tijdens piektijden tevens overbelasting van het energienetwerk voorkomen.

Integrale aanpak
Onder het motto ‘Opgewekt Wonen’ heeft BAM Wonen in opdracht van GroenWest de 39 huurwoningen uit de jaren zestig recentelijk getransformeerd naar nul-op-de-meter (NOM) woningen. De transformatie maakt de woningen in Woerden gasloos en energiezuinig. De installaties zorgen ervoor dat er in de NOM-woning (over het jaar gezien) meer energie duurzaam wordt opgewekt dan een huishouden normaliter gebruikt.