Kerk op De Hartenberg in Wekerom wordt vernieuwd ontmoetingscentrum

26 juli 2018 00:00 - BAM Bouw en Techniek - Regio Oost
Kerk op De Hartenberg in Wekerom wordt vernieuwd ontmoetingscentrum

Wekerom, 26 juli 2018 - BAM Bouw en Techniek is - in opdracht van Bouwbedrijf Kreeft uit Ede - een van de bouwpartners die de kerk op De Hartenberg renoveert naar een duurzaam en multifunctioneel ontmoetingscentrum. De Hartenberg in Wekerom is een locatie van ’s Heeren Loo die in bijna heel Nederland ondersteuning biedt aan mensen van alle leeftijden met een lichte tot ernstige (meervoudige) verstandelijke beperking. De kerk dateert uit de jaren zestig en wordt met behoud van het architectuurbeeld vernieuwd. Na oplevering verzorgt BAM het beheer en onderhoud.

Het Hart van de Hartenberg

De kerk op de Hartenberg wordt verbouwd tot het Hart van de Hartenberg. Ontwerpbureau Sacon heeft na onderzoek structuurverbeteringen opgesteld voor een betere exploitatie van de markante kerk en haar aanbouw. Doordeweeks is het Hart een levendig ontmoetingscentrum waar dagbesteding van cliënten wordt gekoppeld aan de bedrijfsmatige activiteiten zoals het congrescentrum. In het weekend is het een locatie voor ontspanning, ontmoeting en viering. De bouwkundige renovatie van de kerk is reeds begonnen. Na de bouwvak start BAM met de werktuigbouwkundige werkzaamheden.

De werktuigbouwkundige werkzaamheden omvatten onder meer het ventileren en klimatiseren van het complex à 2.200 m2. Hiervoor worden radiatoren, vloerverwarming en een volledige luchtbehandeling met warmteterugwinning toegepast. Daarnaast verzorgt BAM de meet- en regeltechniek. De CO2-gestuurde ventilatie bijvoorbeeld waarborgt een comfortabel binnenklimaat en draagt bij aan de energiebesparing van het complex. Planning is om de werkzaamheden in januari 2019 afgerond te hebben.

Continueren tienjarige samenwerking

Na oplevering neemt BAM Bouw en Techniek het installatietechnisch beheer en onderhoud van het nieuwe cultureel centrum voor haar rekening. BAM waarborgt een optimale werking van de aangebrachte installaties. BAM continueert zo de langdurige samenwerking met ’s Heeren-Loo. ‘We zijn er trots op al meer dan tien jaar de verschillende gebouwen voor locatie De Hartenberg te bedienen met preventief en correctief onderhoud aan de werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast ondersteunen we ’s Heeren Loo met duurzame oplossingen die bijdragen aan prettige woon- en recreatieruimtes op De Hartenberg’, aldus Rolf Abbringh, directeur BAM Bouw en Techniek - Regio Oost.