Circuleren is het nieuwe vermenigvuldigen!

16 augustus 2018 10:48
Edwin Rijkelijkhuizen,interview amsterdam economic board

Circulair is de wereld waarin alles eindeloos opnieuw gebruikt kan worden. Elk einde is een nieuw begin. Om naar die wereld te komen is inkopen een beslissend moment, het moment waar je het verschil kunt maken. Door circulair inkopen bepaal je wat je aanschaft, hoe en waarvan het gemaakt is, dat het weer uit elkaar gehaald kan worden, en dat het deel kan blijven van de keten.

“We brengen het onderwerp circulair altijd in, als we praten met leveranciers en opdrachtgevers. Toch is het voor een bouwer minder makkelijk om van circulair een vaste aanpak te maken. Je kunt een bouwer bijvoorbeeld niet vergelijken met een onderneming die een eigen assortiment voert, of die vast omschreven diensten levert. De bouw kent een andere dynamiek; elk project is een nieuw begin. Het begint altijd met een opdrachtgever die wel of niet de vraag naar circulair stelt.”
Edwin Rijkelijkhuizen, Regio Inkoper bij BAM Bouw en Vastgoed Nederland bv. 

De Amsterdam Economic Board brengt een reeks artikelen uit over circulair inkopen. Voor dit artikel is gesproken met Edwin Rijkelijkhuizen, Regio Inkoper bij BAM Bouw en Vastgoed Nederland bv. In die rol was hij o.a. nauw betrokken bij Circl, het circulair paviljoen aan de Zuidas, dat in opdracht van ABN AMRO werd gebouwd en opgeleverd in 2017.

Het hele verhaal van BAM incl. barrières en learnings lees je hier.

In deze serie zijn meerdere titels verschenen. Samen belichten ze verschillende kanten van circulair inkopen in verschillende organisaties. Voor meer informatie zie de website van Amsterdam Economic Board.