BAM en Hanzehogeschool starten verbouwing campuscomplex ZP7

BAM en Hanzehogeschool starten verbouwing campuscomplex ZP7

De nieuw- en verbouw op de Zernike Campus in Groningen van Zernikeplein 7 (ZP7) is donderdag 20 september feestelijk gestart. In opdracht van de Hanzehogeschool realiseert BAM Bouw en Techniek de ver- en nieuwbouw van een van de campusgebouwen.

Op de foto van links naar rechts staan:

Heiko Pruntel, Menno Glas, Jos Rona, Robert Drenth, Jan David, Alexander Daems, Ciska Bakema, Henk Pijlman, Rob Verhofstad, Peter Buursma, Tiede Swart.

Campuscomplex ZP7 wordt vernieuwd naar een ontwerp van JHK Architecten. BAM heeft sinds het ondertekenen van de overeenkomst in januari 2018 de constructieve en installatietechnische ingrepen bepaald die nodig zijn om het vernieuwde ZP7 aardbevingsveilig te maken. De oplevering van het nieuwe gebouw staat gepland in 2022. Omdat de Zernike Campus en het gebouw in gebruik blijven tijdens de bouwwerkzaamheden treft BAM extra maatregelen om de overlast voor medewerkers en bezoekers te beperken.