Bouwbedrijf Pennings revitaliseert winkelcentrum Goverwelle Gouda

16 januari 2019 08:23
Bouwbedrijf Pennings winkelcentrum Gouda BAM

Rosmalen, 16 januari 2019 - Bouwbedrijf Pennings is in opdracht van Bouwinvest gestart met de revitalisering en uitbreiding van winkelcentrum Goverwelle in Gouda. De modernisering van het circa twintig jaar oude centrum versterkt het winkelaanbod en vergroot de aantrekkelijkheid voor het publiek. De uitbreiding vindt plaats aan het Poldermolenplein waar zich een tweede supermarkt vestigt. Verder worden de passages opgewaardeerd en de bestaande supermarkt uitgebreid. De oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2019.

De duurzame materialisatie en zorgvuldige detaillering geven het winkelcentrum een stevige kwaliteitsimpuls. Mede door de uniforme entrees, gevels en luifels, die de herkenbaarheid en aantrekkelijkheid van Goverwelle versterken. Door de uitbreiding verbetert tevens de doorstroming en logistieke afwikkeling. Het dak van de nieuwbouw is ontworpen als een groene 'vijfde gevel' waarop de bestaande appartementen uitkijken. Ook de omgeving van Goverwelle krijgt een opwaardering. De openbare ruimte, inclusief de parkeervoorzieningen, krijgt een hoogwaardige en duurzame inrichting. 
Traanberg Partners tekent voor het nieuwe ontwerp van het winkelcentrum. Het projectmanagement is in handen van WIJZIJNbouwmanagers. 

Veiligheidsplan
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden blijft het winkelcentrum geopend. Om de veiligheid van het winkelende publiek te kunnen garanderen, heeft Bouwbedrijf Pennings een uitgekiend veiligheidsplan voor de directe omgeving opgesteld.

Centrumfunctie
Winkelcentrum Goverwelle is eind vorige eeuw ontwikkeld en vervult een belangrijke centrum-/winkelfunctie in deze Goudse wijk, die uit de jaren tachtig en negentig stamt.. Goverwelle telt circa 12.000 bewoners. 

Nadere informatie
Bouwbedrijf Pennings, afdeling Communicatie, bart.hogenbosch@bam.com.