Eerste paal nieuwbouw Ziekenhuis Tergooi te Hilversum

Hilversum - Op maandag 30 september heeft de formele eerste bouwhandeling plaatsgevonden voor de nieuwbouw van Ziekenhuis Tergooi te Hilversum.

 


Burgemeester Pieter Broertjes, Hans den Hollander, voorzitter van de raad van bestuur van Tergooi en de kinderraad zijn klaar voor het officiële moment. (Foto Tergooi)

In het bijzijn van burgemeester van Hilversum Broertjes, burgemeesters en wethouders uit de gemeenten Blaricum, Laren, Huizen, Gooise Meren en Wijdemeren, de kinderraad van Hilversum, de raad van bestuur van Tergooi, de voorzitters van de raad van toezicht, medische staf, ondernemingsraad, verpleegkundige raad en cliëntenraad van Tergooi is symbolisch de eerste paal geslagen voor de nieuwe hoofdlocatie van Tergooi in Hilversum.

BAM Bouw en Techniek – Grote Projecten is verantwoordelijk voor de integrale realisatie van het ontwerp van architectenbureau Wiegerinck, RHDHV en Deerns.

Het nieuwe ziekenhuis wordt de spil van het gezondheidspark Monnikenberg. Tergooi gaat de nieuwbouw in één keer realiseren, in plaats van de eerder geplande nieuwbouw in twee fases. Hierbij wordt een nieuw gebouw gerealiseerd waarin de meeste zorgfuncties worden ondergebracht. Het betreft alle acute, complexe en intensieve zorgfuncties – zoals spoedeisende hulp (SEH), operatiekamers, intensive care, radiologie, dialyse, endoscopie en dagbehandeling – de kliniek en een groot deel van de poliklinieken.

"Alles is hier straks state of the art. Met voor iedere patiënt een eigen kamer.
Helemaal volgens de eisen van deze tijd. Veel privacy en veel comfort”.       
Hans den Hollander, voorzitter van de raad van bestuur van Tergooi.

Licht en compact

Het nieuwe ziekenhuis wordt licht en compact en past in de groene omgeving. Het wordt een in alle opzichten zo duurzaam mogelijk gebouw. Tergooi heeft de ambitie om het meest duurzame ziekenhuis van Nederland te worden en heeft de duurzaamheidsbelofte: beter presteren op alle gebieden die onder duurzaamheid vallen omgezet in 'meetbare ambities'.

Eline van Slobbe, Lise van der Ploeg en Janneke Brink begraven de belofte van Tergooi voor de toekomst. (Foto Tergooi)

Healing environment
Natuurlijk kunnen de patiënten van Tergooi rekenen op de beste zorg. Maar daarnaast is er de  overtuiging dat ook de omgeving, de natuur, een positieve bijdrage levert aan de genezing en het welbevinden van patiënten, bezoekers en medewerkers. Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen vanuit een healing environment voor de patiënt. Dit betekent dat patiënten en bezoekers - meer dan nu - het ziekenhuis beleven als een omgeving die positief bijdraagt aan het beter worden. Zij zullen zich in het nieuwe ziekenhuis welkom en veilig voelen.

Video
Bekijk de video met hoogtepunten van de middag