PingProperties en BAM tekenen voor herontwikkeling bedrijfspand Arnhem

PingProperties en BAM tekenen voor herontwikkeling bedrijfspand Arnhem

Arnhem, 8 oktober 2019 - PingProperties heeft een turn-key aannemingsovereenkomst met BAM afgesloten. BAM Bouw en Techniek – Regio Oost gaat in opdracht van PingProperties een voormalig laboratoriumgebouw transformeren tot het wereldwijde hoofdkantoor van Teijin Aramid. 

Het gebouw van circa 6.000 m2 staat op het voormalig AkzoNobel/ENKA-terrein aan de Velperweg in Arnhem. De oplevering staat gepland voor het derde kwartaal 2020. De verbouwing resulteert in een duurzaam en toekomstbestendig kantoorpand. Na de herfinanciering begin dit jaar is dit de volgende stap in de transformatie van het AkzoNobel-terrein tot multifunctioneel gebied waar werken, wonen en onderwijs samenkomen.

Van laboratorium tot duurzaam hoofdkantoor

Het huidige gebouw wordt getransformeerd tot het wereldwijd hoofdkantoor voor Teijin Aramid, uitgerust met de modernste klimaat- en duurzaamheidstechnieken. De volledige vernieuwbouw van het voormalig laboratorium omvat onder andere het ten dele slopen van het pand, het strippen van het resterende deel tot op het betonnen casco, het realiseren van volledig nieuwe installaties en het optrekken van een nieuwe duurzame gevel. De nieuwe hoogwaardige gevel geeft het pand niet alleen de uitstraling die past bij een hedendaags internationaal hoofdkantoor, maar minimaliseert eveneens het benodigde energieverbruik. Om de transformatie compleet te maken, krijgt het pand een nieuw huurdersinbouwpakket dat volledig in samenhang met huurder Teijin Aramid is vormgegeven in zowel uitstraling als beoogd werkplekconcept. Hiermee wordt bijgedragen aan de ambitie van operational excellence van Teijin Aramid.