Start nieuwbouw Kindcentrum Ten Boer

Start nieuwbouw Kindcentrum Ten Boer

Wethouder Carine Bloemhoff van de Gemeente Groningen heeft woensdag 16 oktober 2019 samen met enkele kinderen in Ten Boer de starthandeling verricht voor de bouw van het Kindcentrum. Dit nieuwe scholencomplex biedt straks huisvesting aan voor de scholen OBS de Huifkar, CBS de Fontein en de kinderopvang Kids2B. De verwachting is dat het nieuwe complex eind 2020 klaar zal zijn. Aannemers Dijkstra Draisma en BAM zijn verantwoordelijk voor de nieuwbouw, waarbij BAM Bouw en Techniek - Regio Noord de installaties verzorgt.

Dit nieuwe scholencomplex biedt straks huisvesting aan voor de scholen OBS de Huifkar, CBS de Fontein en de kinderopvang Kids2B. De verwachting is dat het nieuwe complex eind 2020 klaar zal zijn.

De voormalige gemeente Ten Boer heeft in 2018 besloten om de nieuwbouw te realiseren tegenover de skeelerbaan in Ten Boer. Een prachtige plek met voldoende ruimte, groen en sportvoorzieningen in de nabijheid. In het afgelopen twee jaar is er door alle betrokken partijen en gebruikers heel hard gewerkt om dit moment mogelijk te maken. Ook de directe omgeving en bedrijven zijn bij dit proces betrokken.

Schatkist

De archeologische opgraving die hier net is afgerond, heeft veel informatie opgeleverd over de geschiedenis van Ten Boer en deze plek. Om volgende generaties ook zo’n prachtige opgraving te gunnen, hebben de gebruikers van nu, de kinderen, een momentopname vastgelegd in de vorm van tekeningen, gedichten en andere kunstwerken. De kunstwerken zullen ze samen met de wethouder in een schatkist doen; welke op een later moment wordt ingemetseld in de school, zo dat de toekomstige archeologen informatie hebben hoe wij nu leven. Dit is onderdeel van de starthandeling voor de nieuwbouw van ‘hun’ Kindcentrum. 

Versterkingsopgave

De gemeente Groningen is opdrachtgever voor de bouw van dit nieuwe kindcentrum. De vergunningen hiervoor zijn verleend, deels nog in de periode van de voormalige gemeente Ten Boer. De werkzaamheden zijn onderdeel van de versterkingsopgave in onze provincie en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van ‘Kansrijk Groningen’.