AM zet grote stap in ontwikkeling Ringers Winkelcentrum met feestelijke opening

AM zet grote stap in ontwikkeling Ringers Winkelcentrum met feestelijke opening

De uitbreiding van Ringers Winkelcentrum in Alkmaar is zaterdag op feestelijke wijze gevierd. Aan de noordzijde is Ringers Winkelcentrum met ongeveer 10.000 m2 uitgebreid tot 28.000 m2. Door in één jaar tijd negen nieuwe huurders aan zich te binden is het winkelaanbod sterk toegenomen en het aantal bezoekers fors gegroeid. Daarnaast is de parkeervoorziening aanzienlijk vergroot naar circa 800 parkeerplaatsen. Het uitbreiden van de horeca en het toevoegen van leisurefuncties is een belangrijk onderdeel van de plannen. Dit alles past binnen het streven om van Ringers Winkelcentrum een belangrijk koop- en verblijfscentrum voor de Kop van Noord-Holland te maken.

In 2017 is AM na de aankoop van de Ringerspassage begonnen om deze naadloos te laten aansluiten met winkelcentrum Noorder Arcade. BAM Bouw en Techniek heeft het Ringers Winkelcentrum in bouwteam gerealiseerd. Met slimme ingrepen is het gelukt om van twee panden één te maken, zodat de bezoeker niet merkt dat het voorheen aparte gebouwen waren. Vanuit de duurzaamheidsgedachte is de bestaande gebouwstructuur zoveel mogelijk intact gelaten. Ook is er veel aandacht besteed aan een passende nieuwe identiteit, die recht doet aan de kwaliteiten van het centrum en het gebied.

Raymon van Miltenburg, directeur gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM:

“AM heeft goed naar het bestaande gebied gekeken om een passend plan te maken voor deze historische locatie op loopafstand van de binnenstad en heeft waar nodig de samenwerking opgezocht met de gebiedspartners van het Ringerskwartier. Vanuit ons thema ‘stad- en gebiedmaker’ willen wij betekeningsvolle plekken creëren die aantrekkelijk zijn om te wonen, winkelen en verblijven. Ringers Winkelcentrum is door deze herontwikkeling de aanjager voor het opkomende gebied Ringerskwartier.”

Eric Gijsbertsen, directeur BAM Bouw en Techniek - Regio Noordwest: 

“Voor het Ringers Winkelcentrum hebben we met plezier en succesvol veel disciplines van ons integrale bedrijf kunnen inzetten. BAM is verantwoordelijk voor zowel de engineering, de bouw en installatietechnische werkzaamheden. We zijn trots dat we aan dit grote koop- en beleefcentrum verbonden blijven, omdat we het Ringers Winkelcentrum in technisch beheer en onderhoud nemen.”

Veel nieuwe winkel- en horecaformules

Onlangs hebben de winkels Only for Men (1.500 m2), Prénatal (1.850 m2) en Toychamp (1.500m2) hun deuren geopend. De ANWB is recent heropend na een aanzienlijke uitbreiding. Restaurant Heinde &Ver met een terras aan het water en Bitemark als in-house restaurant van Only for Men zijn een waardevolle horecatoevoeging. Barista Cafe heeft deze week bekend gemaakt te gaan uitbreiden. In de toekomst liggen nog een aantal openingen in het verschiet, namen die later bekend gemaakt zullen worden.

Over Ringers Winkelcentrum

Ringers Winkelcentrum wil haar bezoekers verrassen met een gevarieerd winkelaanbod en een eigentijdse vrijetijdsbeleving. Het overdekte complex biedt grote internationale winkelformules, horeca met terrassen, kantoren en diverse vrijetijdsbestedingen. Het goed bereikbare winkelcentrum ligt in het opkomende Ringerskwartier in Overstad en grenst aan de historische binnenstad. Zo begint en eindigt een dagje Alkmaar voor veel bezoekers in Ringers Winkelcentrum. Parkeren doe je in de grootste en meest moderne parkeervoorziening in het centrum van Alkmaar, Parkeergarage Centrum I Ringers. De ontwikkelvisie van Overstad biedt ruimte voor 2500 nieuwe woningen, waarvan er al 1000 vastliggen in concrete plannen die op korte termijn worden gerealiseerd