Burgemeester Halsema opent Depot Amsterdam Noord

Burgemeester Halsema opent Depot Amsterdam Noord

(Persbericht Gemeente Amsterdam:) Amsterdam, 21 november 2019 - Een nieuwe bewaarplaats voor de rijke geschiedenis van Amsterdam! Vanmiddag opende burgemeester Femke Halsema op feestelijke wijze het nieuwe depotgebouw van Amsterdam, geflankeerd door directeur Bert de Vries en Emmy Ferbeek, hoofd archief en collectiebeheer.

De volledig energieneutrale archiefbewaarplaats aan de Internetstraat in Amsterdam Noord, waar de archieven van na 1811 worden bewaard, vormt een uitbreiding van de depots van het Stadsarchief Amsterdam in gebouw De Bazel aan de Vijzelstraat. Daar blijft het publiek welkom voor onderzoek, tentoonstellingen, evenementen en cursussen. De nieuwe bewaarplaats is ontwikkeld, gebouwd en in onderhoud bij BAM Bouw en Techniek. In opdracht van BAM heeft architectenbureau cepezed het gebouw ontworpen. Het biedt met een vloeroppervlakte van 2.665 vierkante meter ruimte aan 45 strekkende kilometer aan archief.