Forum Groningen geopend met een knal

Forum Groningen geopend met een knal

(Persbericht Forum Groningen) Groningen, 29 november 2019. Met een fantastische knal- en lichtshow is Forum Groningen vrijdagavond geopend voor publiek. Direct na de openingshandeling stroomden duizenden nieuwsgierige bezoekers het feestelijk uitgelichte gebouw binnen. Dé start van 24 uur Forum met veel optredens, workshops, films en events.


Forum Groningen is vrijdag om 17.00 uur geopend met een lichtshow en vuurwerk op een volgepakte Nieuwe Markt. Tijdens de openingshandeling plantte presentator én nieuwe vaste talkshowhost Tim den Besten met directeur Dirk Nijdam een grote Forumvlag op de Nieuwe Markt. Vlak van tevoren werd die vlag op spectaculaire wijze van het dak naar beneden gebracht door een abseilende astronaut, via de buitenkant van het gebouw.Begeleid door muzikanten van het Noordpool Orkest stroomden de eerste bezoekers het Forum binnen. Hiermee werd een feestelijke ontdekkingstocht afgetrapt die 24 uur duurt en op zaterdag eindigt met het volgende grote evenement, de opening van de pocketeditie van het documentairefestival IDFA.Kijk voor meer informatie op forum.nl/opening

Je kunt hier met gemak een dag doorbrengen.” “Na alle kritiek zal het Forum straks trots oogsten, Groningse trots in de wetenschap dat dit project nergens in de wereld zijn gelijke kent, in vorm en functie.” “Dit gaat internationale aandacht krijgen.” - ***** Dagblad van het Noorden -In Forum Groningen zit iedereen op de eerste rang” “prachtig nieuw gebouw dat Groningen zijn allure teruggeeft” - **** - de Volkskrant -Unieke cultuurkolos voor alle Groningers” - **** NRC -een gebouw waarop je niet snel uitgekeken raakt”- Trouw -