BAM ontwikkelt Agro-sprinkler ter bestrijding stalbranden

BAM ontwikkelt Agro-sprinkler ter bestrijding stalbranden

BAM Bouw en Techniek heeft in samenwerking met DaP Systems, gespecialiseerd in de montage van stalinrichtingen, een sprinklersysteem ontwikkeld ter bestrijding van stalbranden. Het eerste systeem wordt binnenkort geïnstalleerd in een nieuwe stal van VOF De Rond - Schouten in Wijdenes.

Het Agro-sprinklersysteem kan zonder toepassing van elektrische pompen en bijbehorende installaties snel een stalbrand detecteren en controleren. Het systeem maakt gebruik van de mede door BAM ontwikkelde waterleidingsprinkler. Innovatief voor dit blussysteem is dat de sprinklers direct worden aangesloten op het gewone waterleidingnetwerk.

Waterschade beperken

Bij een beginnende brand springt de glazen bulb kapot en verspreidt het water zich over de brandhaard. Alleen sprinklers die door de brand zijn geactiveerd komen in actie, zodat waterschade zoveel mogelijk wordt beperkt. BAM heeft de waterleidingsprinkler al op grote schaal toegepast in diverse wooncomplexen in de zorgsector.

Tweehonderd Agro-sprinklers

Het Agro-sprinklersysteem wordt geïnstalleerd in een nieuw te bouwen stal met een oppervlakte van 2.500 m2 waarin ruim tweehonderd Agro-sprinklers worden aangebracht.