BAM geselecteerd voor Accelerator, een nieuw gebouw voor Life Sciences R&D bedrijven in het Utrecht Science Park

BAM geselecteerd voor Accelerator, een nieuw gebouw voor Life Sciences R&D bedrijven in het Utrecht Science Park

Utrecht, 10 april 2019 – BAM is geselecteerd om in opdracht van Kadans Science Partner een duurzaam multi-tenant gebouw te gaan realiseren in het Utrecht Science Park. Het gebouw (Accelerator) met een vloeroppervlak van ca. 20.000 m2 huisvest diverse huurders binnen de kennisintensieve sector Life Sciences.

Accelerator – ontworpen door architectenbureau cepezed  - wordt gerealiseerd aan de Uppsalalaan en krijgt verschillende functies, zoals kantoor- en laboratoriumruimtes, een ondergrondse parkeergarage en een plint met diverse algemene voorzieningen zoals een restaurant en vergadercentrum.

Het gebouw kent een hoge mate van duurzaamheid en flexibiliteit. Door de transparante opzet, grote hoeveelheid daglichttoetreding en een groen atrium ontstaat een gezonde en inspirerende werkomgeving.  BAM start in april met haar opdracht en levert het gebouw eind januari 2022 op.  

Duurzaamheid

Het Team, bestaande uit Kadans Science Partner, cepezed, Deerns, BAM Advies & Engineering en BAM Bouw en Techniek – Grote Projecten heeft de ontwikkeling, het ontwerp, realisatie en exploitatie van het project uitgewerkt met als uitgangspunt het creëren van een gezonde en inspirerende werkomgeving voor de gebruikers. Daarbij is de ambitie uitgesproken om met het ontwerp, de ontwikkeling en de bouw van dit state-of-the-art laboratorium- en kantoorgebouw een BREEAM-NL Excellent certificaat te behalen.

Daarmee ligt het project in lijn met de doelstelling van Kadans om duurzame gebouwen aan haar vastgoedportefeuille toe te voegen.

BAM Bouw en Techniek - Grote Projecten is binnen het team verantwoordelijk voor de engineering en integrale – zowel bouwkundig als installatietechnisch – realisatie van het gebouw. BAM Advies & Engineering is als hoofdconstructeur verantwoordelijk voor de constructieve uitwerking van Accelerator.