Kleurrijke opening laboratorium

Persbericht Waterschap Hunze en AA's - Waterschap Hunze en Aa’s opende op donderdag 25 april officieel haar nieuwe, duurzame laboratorium. Met een kleurrijke chemische reactie openden dagelijks bestuurslid Jan Batelaan en Hoofd Laboratorium Robert Boonstra het laboratorium feestelijk. 

Het nieuwe lab staat naast het hoofdkantoor van waterschap Hunze en Aa’s in Veendam en werd eind februari opgeleverd. Het gebouw is duurzaam. Zo heeft het energiezuinige installaties en wordt het met grondwater verwarmd en gekoeld. Een groen dak om regenwater zo lang mogelijk vast te houden wordt later dit jaar geplaatst.

In het laboratorium verrichten 29 medewerkers onderzoek naar de kwaliteit van het oppervlaktewater. Dit wordt gedaan voor zowel het gebied van waterschap Hunze en Aa’s als het gebied van waterschap Noorderzijlvest.

BAM Bouw en Techniek - regio Noord was verantwoordelijk voor de engineering en realisatie van het nieuwe laboratorium.

Andere betrokken partijen: KuiperCompagnons uit Rotterdam voor het bouwkundig ontwerp. Nijeboer-Hage Technisch Adviseurs uit Assen installatieontwerp en Prinzen Advies uit Soest verzorgde de inrichting van het laboratorium.