BAM Modulair en BAM Industrie aan de slag voor Rotterdamsebaan in Den Haag

9 mei 2019 09:12

Combinatie Rotterdamsebaan (BAM Infra en Volker Wessels) heeft BAM Modulair en BAM Industrie opdracht gegeven voor de levering van de technische installaties voor het dienstgebouw en de twee techniekgebouwen van het project Rotterdamsebaan in Den Haag. Deze drie gebouwen zijn nodig voor het veilig en efficiënt functioneren van de Victory Boogie Woogietunnel, de belangrijke schakel in de nieuwe verbinding tussen knooppunt Ypenburg en het centrum van Den Haag. De opdracht heeft een waarde van € 3 miljoen.

De bouw van de Rotterdamsebaan is in 2014 gestart. Medio 2020 rijden de eerste auto’s over het nieuwe traject. Beide schachten van de 1,6 kilometer lange Victory Boogie Woogietunnel zijn inmiddels geboord. Het dienstgebouw en de techniekgebouwen zijn in aanbouw. Deze animatie geeft een goed beeld van het traject van de Rotterdamsebaan.

BAM Modulair kan met deze opdracht al haar kennis en vakmanschap inzetten vanwege de grote variëteit aan E-kasten die nodig is. De opdracht omvat alle besturingskasten (verlichting, vluchtwegvoorziening, sprinklerinstallatie, IO kasten en vluchtluikkabelkanalen) en klemmenkasten voor de sprinklerinstallatie. De afdeling panelenbouw van BAM Modulair levert alle verdeel- en apparatenkasten.

BAM Industrie is verantwoordelijk voor de engineering en installatie van midden- en laagspanning installaties. BAM Industrie stelt een gedetailleerd engineeringsontwerp samen op basis waarvan een concreet uitvoeringsplan wordt opgesteld. Hierin worden onder meer de trafo’s, verdelers en kabels opgenomen zodat de energie installaties optimaal worden verbonden en functioneren.

Zowel in de voorbereidende fase als in de uitvoering werken BAM Modulair en BAM Industrie intensief samen. Eind 2019 worden we werkzaamheden afgerond en start de uitgebreide testfase die voorafgaat aan de opening van de Rotterdamsebaan.