Brocacef Ziekenhuisfarmacie in Oostrum breidt uit

Brocacef Ziekenhuisfarmacie in Oostrum breidt uit

Brocacef Ziekenhuisfarmacie opende vrijdag 24 mei 2019 haar nieuwe bedrijfspand in Oostrum. De opening werd verricht door Burgemeester Gilissen van de gemeente Venray, Peter de Jong, voorzitter groepsdirectie Brocacef Groep en Duncan van Orsouw, algemeen directeur Brocacef Ziekenhuisfarmacie. 

Duncan van Orsouw: “Brocacef Ziekenhuisfarmacie is de afgelopen jaren fors gegroeid omdat we bij steeds meer zorginstellingen de farmaceutische toezichthouding verrichten. Daarnaast hebben onze apotheekbereidingen ook forse groei doorgemaakt. Dit heeft er mede toe geleid dat we te krap in ons jasje kwamen te zitten en uitbreiding noodzakelijk werd.  In het nieuwe pand vindt de farmaceutische toezichthouding van instellingen, het maken van medicijnrollen, de terhandstelling van medicijnen en apotheekbereidingen plaats.

Brocacef Ziekenhuisfarmacie is met deze uitbreiding van haar huidige bedrijfsgebouw in oppervlakte bijna verdubbeld. De uitbreiding van de bedrijfsruimte beslaat circa 2.500 m2 en omvat een nieuwe hoofdentree met nevenruimten, productieruimten, logistieke ruimten en casco ruimten ten behoeve van uitbreiding in de toekomst. De nieuwbouw sluit aan op het bestaande bedrijfsgebouw, dat aansluitend is verbouwd. De uitbreiding is gerealiseerd door Aan de Stegge en de afbouw en installaties zijn uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek – Regio Zuid uit Eindhoven.

Nadat deze uitbreiding gereed was, heeft BAM Bouw en Techniek – Regio Zuid zorggedragen voor een interne verbouwing voor Brocacef. Hierbij werd voor Brocacef een magazijn, cleanrooms voor bereiding van medicijnen, een inpakafdeling en een  kwaliteitslaboratorium gerealiseerd.

Brocacef Ziekenhuisfarmacie levert al meer dan 40 jaar landelijk integrale farmaceutische zorg aan instellingen voor gezondheidszorg zoals voor o.a. verpleeghuiszorg, psychiatrische instellingen, gehandicaptenzorg en verslavingszorg. De klanten worden ontzorgd op het gebied van receptverwerking, medicatiecontrole en aflevering van medicijnen. Daarnaast belevert de bereidingsapotheek van Brocacef Ziekenhuisfarmacie gespecialiseerde bereidingen aan een groot aantal openbare- en ziekenhuisapotheken.