Koepelkathedraal Bavo wint de Europa Nostra Award

Koepelkathedraal Bavo wint de Europa Nostra Award

De restauratie van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem heeft de Europa Nostra Award gewonnen. De Europese prijs voor cultureel erfgoed werd in 2002 door de Europese Commissie gelanceerd en is sindsdien door Europa Nostra, een burgerbeweging voor de bescherming van Europees cultureel en natuurlijk erfgoed,  georganiseerd. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 29 oktober 2019 in Parijs tijdens het Europese Erfgoed Congres.

Schakel & Schrale is uiteraard erg trots op dit restauratieproject. Vanaf 2001 is in diverse fasen de restauratie van de kerk uitgevoerd. In samenwerking met Van Hoogevest Architecten en gesteund door subsidies van het Rijk, de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem. Natuurlijk is de kerk zelf ook altijd erg actief met het inzamelen van geld voor de restauratie. 

 Op dit moment kunt u de toren van de kerk beklimmen. Via een tijdelijke brug op 60 meter hoogte van toren naar toren heeft u een spectaculair uitzicht over de stad en omgeving Haarlem.

Klik voor meer informatie en tickets op: www.klimnaarhetlicht.nl.