BAM renoveert Openbaar Ministerie in Haarlem

BAM renoveert Openbaar Ministerie in Haarlem

Haarlem, 23 juli 2019 – BAM Bouw en Techniek – Regio Noordwest renoveert in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf het gebouw ‘De Appelaar’ (Simon de Vrieshof 1), gelegen in het centrum van Haarlem. In het gebouw (2005) zijn zowel de Rechtspraak als het Openbaar Ministerie (OM) gehuisvest.

De Design & Build (D&B) opdracht, met hieraan gekoppeld een onderhoudsperiode, richt zich op de werkgebieden van het OM en de algemene ruimten op de begane grond van het u-vormige bouwdeel (ca. 4.300 m2 BVO).

Het ontwerp van BAM en JHK Architecten toont een publieksomgeving met een aansprekende magistratelijke identiteit en faciliteert logistieke bewegingen binnen de beperkt beschikbare ruimte en beveiligingseisen. Het werkgebied is gericht op ontmoeten, verbinden, biedt afwisseling en is inspirerend binnen een professionele context.

Op de begane grond zal een aparte entree worden gerealiseerd voor het OM. Tevens worden het bedrijfsrestaurant en de vergaderzalen gemoderniseerd. Daarbij blijven de centrale installaties gehandhaafd.

De bestaande huisvesting zal worden ingericht volgens de principes van de FWR (Fysieke Werkomgeving Rijk). De investering in LED verlichting en toepassing van duurzame materialen onderstreept de duurzame ambities van het Rijksvastgoedbedrijf.

De realisatie van de verbouwing wordt met minimale hinder voor de gebruikers en de bedrijfsvoering in het pand en de omgeving uitgevoerd.

Momenteel werken BAM en JHK Architecten het tenderontwerp uit tot een definitief ontwerp. BAM start in januari 2020 met de uitvoering en levert de werkzaamheden op in de zomer van 2020.

Afbeelding alleen ter illustratie © JHK Architecten – Backbone Visuals