BAM rijdt elektrische bedrijfswagen eVito

BAM rijdt elektrische bedrijfswagen eVito

Zwolle, 25 juli 2019 – BAM heeft vrijdag 19 juli een volledig elektrische Mercedes-Benz eVito in gebruik genomen, die wordt ingezet bij het preventief en integraal onderhoud dat BAM FM verzorgt voor de locaties van ziekenhuis Isala in Zwolle en Kampen. De inzet van elektrische bedrijfswagens vloeit voort uit de doelstelling van BAM om in 2020 haar CO2-uitstoot met 25 procent te verminderen. De eVito betekent een besparing van circa 4,4 ton CO2 per jaar.

Samen met leasemaatschappij Athlon stimuleert BAM de transitie naar elektrische lease- en bedrijfswagens. Voor Athlon kent elektrisch rijden geen geheimen. Het E-Mobility programma van Athlon is innovatief en biedt klanten een wereld aan elektrische mobiliteitsoplossingen.


De eVito is de nieuwste bedrijfswagen van Mercedes-Benz. BAM rijdt een van de eerste zeventien eVito’s die voor de Nederlandse markt beschikbaar waren. De eVito kent een actieradius van circa 150 kilometer. Het opladen gebeurt met groene stroom die beschikbaar is op het terrein van Isala. 


Een van de belangrijkste speerpunten voor duurzaamheid in de strategische agenda van BAM is het terugdringen van haar CO2-emissie teneinde klimaatverandering tegen te gaan. In 2020 wil BAM haar CO2-uitstoot verminderen met 25% ten opzichte van 2015, in 2030 met 50%, om in 2050 volledig klimaatneutraal te opereren. BAM dringt hiervoor haar eigen uitstoot terug, koopt circulaire grondstoffen in en ontwikkelt energieneutrale producten en diensten voor haar klanten.