15 juli 2019

Thuisvester verduurzaamt de 545 huurwoningen van voormalig WSG in Geertruidenberg

Thuisvester verduurzaamt de 545 huurwoningen van voormalig WSG in Geertruidenberg

Samenwerkingsovereenkomst met drie bouwbedrijven getekend.

Persbericht Thuisvester: Oosterhout, 15 juli 2019 - Om de kwaliteit van de woningen te verbeteren en de betaalbaarheid voor de huurders te garanderen wil Thuisvester voor eind 2021 545 huurwoningen in Geertruidenberg verduurzamen in combinatie met benodigde onderhoudswerkzaamheden. Zij heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met Bouwbedrijf Pennings, De Kok Bouwgroep en Zwaluwe bouw- en aannemingsbedrijf. Deze bouwbedrijven zijn vanuit de samenwerkingsketen samen verantwoordelijk voor het gewenste eindresultaat. Deze aanpak is succesvol gebleken in de kerngemeenten Oosterhout, Zundert, Rucphen en Raamsdonksveer bij de gecontracteerde aanpak van de verduurzaming van 2000 woningen. 

De woningen worden energetisch verbeterd door onder meer spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas en zuinigere installaties aan te brengen. Tegelijkertijd worden onderhoudsmaatregelen uitgevoerd zoals buitenschilderwerk, kozijnvervanging, goten- en hemelwaterafvoervervanging. De totale kosten van deze maatregelen zijn totaal ongeveer € 20 miljoen. 

Transparantie en wederzijds vertrouwen

Deze aanpak is voor Thuisvester een efficiënte manier van opdracht verstrekken. Er is één totaalcontract voor 545 woningen waarmee de voorbereidingstijd van 1,5 jaar wordt teruggebracht naar 20 weken. Transparantie en wederzijds vertrouwen, in gesprek blijven en kennis durven delen zijn de basis van deze samenwerking. De drie aannemers zorgen er samen voor dat alle woningen zijn opgenomen voor eind 2019 en de werkzaamheden voor eind 2021 zijn uitgevoerd. 

‘Thuisvester doet een grote investering in zijn woningen, met veel profijt voor onze huurders wat betreft woonlasten en comfort. Ook het gasverbruik gaat hiermee omlaag’.

Johan Westra, bestuursvoorzitter Thuisvester

'Thuisvester borgt hiermee voor huurders de betaalbaarheid en beschikbaarheid van duurzame woningen binnen de gemeente Geertruidenberg'.

Pierre Hobbelen, directeur/bestuurder Thuisvester

‘Trots dat de gerichte inzet op samenwerken tussen Thuisvester en bouwers succesvol is en wordt verlengd! Nog meer huurders zitten er op zeer korte termijn warmpjes bij’.

Bart de Kok, De Kok Bouwgroep

‘Unieke samenwerking in verduurzaming wordt wegens succes vervolgd'.

Rob van der Feijst Zwaluwebouw- en aannemingsbedrijf

‘Een mooie voortzetting van de samenwerking op basis van openheid en wederzijds vertrouwen’.

Hans Graafmans, Bouwbedrijf Pennings

‘Continuïteit en in elkaar en het proces blijven investeren, rendeert'.

Michiel Koert, Zwaluwebouw- en aannemingsbedrijf