Forum opent 29 november

Forum opent 29 november

(Persbericht Forum Groningen:) Groningen, 22 augustus 2019 - Op vrijdag 29 november opent het Forum aan de Nieuwe Markt in Groningen, vandaag over 99 dagen. De opening is het hoogtepunt van een ingrijpend binnenstadsproject waarbij de oostzijde van de Grote Markt wordt vernieuwd.

Het Groninger Forum, in de volksmond al Forum genoemd, noemt zichzelf vanaf de opening Forum Groningen.

Forum Groningen

In het hart van de Groningse binnenstad staat het Forum, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Met internationale exposities, Storyworld, vijf filmzalen, een multifunctionele zaal, de bibliotheek, het Smartlab, horeca en een dakterras met fenomenaal uitzicht dagen we het publiek uit om zich te laten verrassen en inspireren en met een open blik naar de toekomst te kijken.

99 dagen

De komende 99 dagen tot de opening wordt de inrichting afgerond, verhuisd en een openingsprogramma in elkaar gezet. Op vrijdag 29 november opent het Forum op feestelijke wijze de deuren voor het publiek. Het openingsprogramma wordt later bekend gemaakt.

Huidige locaties

De huidige locaties van het Forum aan de Oude Boteringestraat (bibliotheek) en Hereplein (filmtheater) verhuizen naar de Nieuwe Markt. De acht bibliotheeklocaties in de stadswijken en in Haren en Ten Boer blijven gewoon bestaan.