BAM presenteert zich tijdens BIM Onderwijsdag 2019

16 september 2019 15:47

Op 2 oktober vindt de jaarlijkse BIM Onderwijsdag plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. BAM is partner van dit evenement, waar wij enthousiaste en getalenteerde BIM-studenten kunnen ontmoeten.

BAM presenteert tijdens de BIM Onderwijsdag de masterclass ‘BIM vanuit de aannemer. Van Infra tot Installatietechniek’. Deze masterclass wordt gepresenteerd door onze collega’s Angela van der Hoek, Marco van Heeckeren en Ronald Polhout. Zij geven een inkijkje in hoe BAM gebruik maakt van BIM in projecten zoals het Depot Boijmans Van Beuningen, station Driebergen-Zeist en de Afsluitdijk. Ook vertellen zij hoe studenten zich binnen BAM verder kunnen ontwikkelen. BAM geeft studenten de ruimte en mogelijkheden om kennis te vergaren op het gebied van digital construction. Daarnaast presenteert BAM zich, met nog ruim vijftig andere toonaangevende organisaties in de bouw- en installatiesector, met een stand op de Informatiemarkt, waar onder andere de collega’s van BAM HR Recruitment en BAM Advies & Engineering studenten en onderwijsinstellingen te woord kunnen staan.

We make it before we make it

‘We make it before we make it’: dat is het motto waarmee BAM de Digital Construction Agenda inhoud geeft. Een ambitieuze aanpak waarbij digitalisering van het gehele bouwproces, van initiatief tot en met beheer en onderhoud, inhoud krijgt. Timothy Lievendag, BIM Manager BAM Bouw en Techniek - Grote Projecten, vertegenwoordigt BAM tijdens de BIM Onderwijsdag: ‘Studenten vormen net als onze huidige medewerkers een belangrijke doelgroep voor BAM. We stoppen veel tijd en energie in het trainen van onze medewerkers op het gebied van digitalisering. Ik denk echter dat de huidige en toekomstige generaties het van nature in zich hebben. Zij zijn geboren en opgegroeid in het digitale tijdperk. De huidige studenten komen nu en in de toekomst bij ons solliciteren. Wij hebben deze studenten nodig, maar zij ons ook. Digital construction is namelijk pas succesvol wanneer alle betrokkenen ook achter hun laptop vandaan komen, modder aan hun schoenen krijgen en affiniteit met de bouwplaats hebben. We moeten ook praktisch bouwen namelijk. Jonge afgestudeerden hebben nog niet voldoende praktijkkennis. Dat kunnen wij hen bijbrengen en dat kunnen wij als de beste. Ik geloof er heilig in dat de huidige studenten in staat zijn om samen met ons Digital Construction verder op de kaart te zetten. Tijdens de BIM Onderwijsdag hoop ik daarom vele studenten te ontmoeten en te spreken.’

Als je meer wilt weten over de BIM Onderwijsdag of je kent studenten in je privé netwerk waarvoor een bezoek aan de BIM Onderwijsdag interessant kan zijn, bezoek dan de website van de BIM Onderwijsdag.