BAM verwerft opdracht voor ontwerp en bouw Deense school

6 september 2019 13:22 - BAM Danmark A/S

De gemeente Kopenhagen heeft BAM Danmark opdracht verleend voor ontwerp en bouw van een brede school in het stadsdeel Sluseholmen, gesitueerd in het oude havengebied direct ten zuiden van het historische stadscentrum. De bouwsom bedraagt circa € 46 miljoen.

De school in Sluseholmen is ontworpen door het architectenbureau JJW Arkitekter en zal onderdak bieden aan circa 840 leerlingen. Het project omvat tevens een naschoolse opvang en een sporthal. Ook de bouw van een bovengrondse parkeergarage met 250 plaatsen maakt deel uit van de opdracht. BAM Danmark zal het project naar verwachting in augustus 2023 voltooien.

BAM Danmark is in 2014 opgericht door Koninklijke BAM Groep. Eerdere projecten betroffen een kantoor voor de faculteit micro- en nanotechnologie, een biotechnologisch onderzoekscentrum, beide voor de technische universiteit van Denemarken (DTU), de Europese school in Kopenhagen (eveneens een design-and-construct-project) en een multifuctioneel complex in Kopenhagen (Carlsberg Byen), alsook kantoren van gemeentewerken in Helsingør. Een brede school (Læringshus Nærheden) en een kantoor met opslagruimten en werkplaatsen voor het nutsbedrijf HOFOR zijn in uitvoering.