Hoogste punt bereikt uitbreiding Aletta Jacobshal Zernike Campus Groningen

30 september 2019 09:40 - BAM Bouw en Techniek - Regio Noord
Hoogste punt bereikt uitbreiding Aletta Jacobshal Zernike Campus Groningen

(Persbericht Rijksuniversiteit Groningen) Groningen, 26 september 2019 - Bij de uitbreiding van de Aletta Jacobshal, die in omvang zal verdubbelen, heeft BAM Bouw en Techniek - Regio Noord afgelopen week het hoogste punt bereikt. Hiermee is de fase van zware bouwwerkzaamheden volgens planning afgerond. Tijdens deze ruwbouwfase is er vrijwel geen bouwhinder geweest. De staal- en betonconstructies staan en ondertussen is de connectie met het huidige pand gemaakt. De aanbouw zal medio 2020 worden voltooid.

'Het project verloopt voorspoedig,' aldus Bart Perton, projectleider van BAM. 'En dat is prettig om te constateren voor een klus op zo’n drukke campus. We hebben van tevoren een plan gemaakt om de hinder te beperken en een meldpunt ingesteld in de hal. Dat is onmisbaar voor zo’n belangrijke plek voor het onderwijs als een examenfaciliteit, waar studenten en docenten goed geconcentreerd moeten kunnen zijn.'

Door de gemaakte verbinding met het bestaande gebouw, kunnen de gebruikers wellicht wat meer gaan merken van de afbouwwerkzaamheden. 'We weten dat er nu een kritische fase aanbreekt, maar we stemmen ook nu onze werkzaamheden zo goed mogelijk af op de gebruikers,' aldus Perton.

Nieuwe vleugel en duurzamer

De nieuwe vleugel van de Aletta Jacobshal van de Rijksuniversiteit Groningen krijgt naast nieuwe collegezalen en examenruimtes een extra foyer, studiefaciliteiten en meer fietsenrekken. Het gebouw wordt ook duurzamer dankzij een geothermisch energiesysteem en zonnepanelen.

Nu het hoogste punt in de bouw is bereikt, wordt gewerkt aan het wind- en waterdicht maken van de gevel, de ramen en het dak. De contouren van de nieuwe aanbouw zijn ook binnen al duidelijk te zien.