Altijd in het ziekenhuis met plezier

Altijd in het ziekenhuis met plezier

‘Als exploitatiemanager ben ik integraal verantwoordelijk voor de Samenwerkingsovereenkomst met Isala Zwolle’, zegt Marc Boogmans over zijn functie bij BAM Bouw en Techniek - FM Services. ‘FM Services richt zich op meer complexe en grotere exploitaties die veelal vragen om een vaste bezetting en gericht zijn op duurzame samenwerkingen.’

'In een ziekenhuis kom je alle technieken tegen. Ik vind het een prachtige omgeving om werkzaam te zijn.'

Dag en nacht in bedrijf

‘Zo is voor ziekenhuis Isala een team van zestig medewerkers dagelijks bezig met beheer en onderhoud. We staan 24/7 in voor het technisch functioneren van de gebouwen en gebouw-gebonden installaties’, vertelt Marc. ‘We hebben veel direct klantcontact; niet alleen met onze opdrachtgever, maar ook met verplegend personeel, artsen, bezoekers en patiënten. Ons team voelt zich erg betrokken en verantwoordelijk om te zorgen dat die patiënt een zo goed mogelijke behandeling kan ondergaan en zo snel mogelijk weer beter wordt.’ 

Van noodstroom tot medische gassen

‘Het mooie van een ziekenhuis is dat je er alle technieken tegenkomt: van noodstroom tot medische gassen, van de verpleegoproepinstallatie tot proceswaterinstallaties’, aldus Marc. ‘In een kantoorgebouw wordt de lucht ook geconditioneerd, maar in een ziekenhuis worden in veel ruimten hogere eisen gesteld aan de luchtkwaliteit. Interflow is voor ons een belangrijke partner. Zij leveren CG-plenumdoeken en voeren validaties uit op de luchtkwaliteit van onder andere de OK’s.’

‘Veiligheid bij beheer en onderhoud is ook of installaties veilig bereikbaar zijn. Daarnaast heb je altijd te maken met een omgeving die in bedrijf is’, duidt Marc enkele verschillen met realisatieprojecten. ‘Ziekenhuisspecifiek dragen we niet alleen handschoenen voor snijgevaar, maar beschermen we ons in sommige situaties met mondkapjes en andere handschoenen tegen infecties. En op het OK-complex moet ook je haar en kleding bedekt zijn met een overal en loop je op klompen.’

‘Ik zit altijd in een ziekenhuis en dat bevalt me prima.’ Marc is ook exploitatiemanager voor het Zaans Medisch Centrum. ‘Ik vind het een prachtige omgeving om werkzaam te zijn.’