Renovatie parkeergarage P1 ArenA in Amsterdam

Renovatie parkeergarage P1 ArenA in Amsterdam

Goed voorbereid naar het EK 2020

Gemeente Amsterdam heeft, na een openbare aanbestedingsprocedure, BAM Bouw en Techniek – Regio Midden geselecteerd voor de integrale uitvoering van groot onderhoud (renovatie) aan parkeergarage P1 ArenA. De opdracht bestaat uit een viertal disciplines (civiele werkzaamheden, bouwkundige constructies, technische Installaties en signing). BAM heeft de coördinatie verplichting over de diverse disciplines welke binnen de planning gerealiseerd dienen te worden.

In de zomer van 2020 vindt het Europese Kampioenschap voetbal plaats. Het Europees Kampioenschap 2020 wordt maar liefst in twaalf verschillende landen en stadions afgewerkt. Zo zullen er door heel Europa wedstrijden afgewerkt worden en worden er ook een aantal wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA gespeeld.

Reden voor Gemeente Amsterdam om groot onderhoud (renovatie) uit te laten voeren aan P1 ArenA.

De garage bevindt zich onder de Johan Cruijff ArenA en biedt plaats aan ca. 2325 parkeerplekken voor abonnementhouders, kort parkeren en P+R. Het beheer van de garage heeft een 24/7 bezetting.

De scope van het project omvat werkzaamheden op basis van het Meer Jaren Onderhoud Programma (MJOP ) en actualisering/vervangen van de signing. Hieronder vallen o.a. het aanpassen (verbreden) van in- en uitritten, vervanging van Autogasdetectie en ontruimingssysteem, vervangen verlichting en lichtstuursysteem en aanpassen van de signing voor het creëren van 80 extra parkeerplaatsen’.

BAM voert de technische werkzaamheden gefaseerd uit waarbij de parkeercapaciteit van de garage bij evenementen volledig beschikbaar blijft. Terwijl de werkzaamheden aan de garage worden uitgevoerd, zal de parkeergarage normaal in gebruik blijven. Hinder voor de gebruikers en bezoekers als de omgeving zal zoveel mogelijk wordt geminimaliseerd.

Op 28 februari 2020 dienen alle activiteiten te zijn voltooid.

© Jamie van Deelen

BAM Bouw en Techniek heeft een langjarige relatie met de Johan Cruijff ArenA (Voorheen Amsterdam ArenA). Als founder was BAM vanaf het eerste uur bij de bouw van het stadion (1996) betrokken en sindsdien ook verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en het onderhoud van het stadion.

Bovendien levert het BAM-team bij elke wedstrijd en elk evenement facilitaire ondersteuning, zodat alles zonder storingen verloopt.