'Vertrouwd en goed!'

Alex van Hulst en M.C. Gerritse in gesprek over meerjarige samenwerking

BAM Bouw en Techniek - Regio Midden gaat opnieuw aan de slag voor M.C. Gerritse Bedrijfswagens uit Tiel. Alex van Hulst, manager Regiowerken bij BAM, bezocht de heer Gerritse bij hem thuis voor een nieuwe opdracht en ging in gesprek over de meerjarige samenwerking.

‘Vertrouwd en goed!’ Zo omschrijft de heer Gerritse, eigenaar van M.C. Gerritse Holding B.V., de samenwerking met BAM Bouw en Techniek - Regio Midden. Op de vraag hoe lang hij al samenwerkt met BAM moet de heer Gerritse even nadenken en komt uiteindelijk tot de conclusie dat dit vanaf 1974 is. De bijzondere en vooral lange samenwerking maakt dat BAM al 46 jaar kind aan huis is bij dit familiebedrijf. Onder M.C. Gerritse Holding B.V. vallen onder andere Ford-garages, een Scania-dealer, carrosseriebedrijf Willemsen, een vastgoedbedrijf en twee transportbedrijven.

Een voorbeeld van de bijzondere samenwerking is het meest recente project, het realiseren van een bedrijfspand aan de Edisonstraat te Tiel. Vanaf het begin is Alex van Hulst, manager Regiowerken bij BAM Bouw en Techniek - Regio Midden, betrokken bij het project. Van het adviseren tijdens de aankoop van een stuk grond waar de heer Gerritse zijn oog op liet vallen, tot het regelen van vergunningen bij de gemeente, het ontwerpen van de bedrijfshal en de uiteindelijke uitvoering. Alex van Hulst bezocht de heer Gerritse bij hem thuis voor de contractondertekening aan de keukentafel.

Hans Gerritse: 'Als een bedrijf goed voor ons is, is er voor ons geen enkele reden om een andere partij te benaderen.’

Ook mevrouw Gerritse en zoon Hans, mede-eigenaar van het bedrijf, schuiven bij het gesprek aan. Er worden herinneringen opgehaald, er wordt gesproken over het familiebedrijf en de samenwerking wordt uitgebreid besproken. ‘We hebben geen enkele reden om meerdere offertes bij bouwbedrijven op te vragen’, aldus Hans Gerrtise. ‘Als een bedrijf goed voor ons is, is er voor ons geen enkele reden om een andere partij te benaderen.’ Hans Gerritse spreekt keer op keer zijn waardering uit voor BAM, maar zeker ook voor Alex van Hulst. ‘Als er een probleem is, kan ik Alex bellen. En ik weet dat het dan wordt opgelost. Dat werkt voor ons heel prettig. De communicatie is goed.’

Wanneer gevraagd wordt naar de meerwaarde van BAM zijn communicatie en vertrouwen de belangrijkste redenen. ‘Regio Midden snapt wat wij willen. Ze begrijpen onze wensen, ze weten wat wij belangrijk vinden. Aan een half woord hebben ze genoeg’, geeft de heer Gerritse aan. Dat deze toegevoegde waarde is ontstaan uit de jarenlange samenwerking is wel duidelijk. Er hangt een goede sfeer aan de keukentafel. Er worden grapjes gemaakt, geïnformeerd naar de gezondheid en de vakantie wordt besproken. Dat deze samenwerking bijzonder is, proef je aan alles. Een gesprek waarbij wederzijdse waardering en respect de boventoon vieren.

Een bijzondere samenwerking met een uitstekende band. Een samenwerking die nog lang zal duren. Dat is de conclusie die de partijen aan het einde van het gesprek gezamenlijk trokken. Een voorbeeld van een regionale samenwerking tussen twee partijen die vooral heel trots zijn op hun kennis en kunde en op hun samenwerking.