The Student Hotel Delft is geopend

The Student Hotel Delft is geopend

Persbericht: Delft, 08 oktober 2020 - Delft is sinds 1 oktober een unieke hot-spot rijker. Het vijftiende hotel van de toonaangevende hybride hospitality groep kon zich geen betere locatie wensen; gesitueerd in Nieuw-Delft, het groene hart van de stad dat volop in ontwikkeling is, en naast het NS Station. Circulariteit en verbinding staan centraal in TSH Delft. TSH wil innovators en creatieven een plek geven om te creëren, een thuis bieden voor studenten en een hub zijn waar iedereen kan samenkomen.

Dé nieuwe lokale hub waar studenten, Delftenaren, reizigers, creatieven en professionals onder één dak kunnen leren, werken, wonen, eten en drinken.

Het idee voor The Student Hotel begon in 2006 met een simpele observatie: studenten verdienen beter. Die visie is inmiddels werkelijkheid geworden en sindsdien heeft TSH een diversiteit aan gasten mogen ontvangen die zich altijd thuis hebben gevoeld. Je kunt een dag of een heel jaar in het hotel verblijven, je kunt er werken en vergaderen of een drankje en hapje komen doen. Van hotel- en studentenkamers, tot co-working ruimtes, een sportschool en interactieve event programmering, TSH zet het inspireren van mensen centraal in haar ontwerpen. Het doel: een wereldwijde community bouwen waar men van elkaar leert, nieuwe ervaringen op doet en samenwerkt aan een meer duurzame samenleving.Lab voor circulariteit en duurzaamheid

Het is precies die duurzaamheid waardoor TSH Delft het verschil maakt. TSH zet de eerste stappen richting circulariteit met hun vijftiende locatie. In nauwe samenwerking met de Amsterdamse Designstudio The Invisible Party ontwierp TSH de nieuwste locatie in Delft. Alle openbare ruimtes, de werkplekken, TSH Collab en het in-house restaurant ‘The Commons’ zijn ontworpen vanuit circulaire design principes. En wie wil innoveren staat nooit stil, zo ook het design van TSH Delft.

Charlie MacGregor, founder The Student Hotel:

“We zijn erg trots om onze deuren te mogen openen in de innovatieve en creatieve stad Delft. We zien deze nieuwe locatie als een lab om een meer circulaire economie te testen. Circulariteit is terug te vinden in alle gemeenschappelijke ruimtes van het hotel. We blijven in ontwikkeling door de universiteiten en onze eigen community uit te nodigen en samen de ruimtes te testen. We kijken er naar uit om van TSH een lab te maken om circulariteit en duurzaamheid te testen.”

Circulair design TSH Delft en TSH Collab

De TSH Delft ervaring start bij binnenkomst in de grote open lobby, dit is het hart van het hotel, de plek waar je mensen kunt ontmoeten, kunt ontspannen en waar ook in post-Covid tijden evenementen kunnen worden georganiseerd. Wat meteen opvalt zijn de kleurrijke plastic panelen, gemaakt van o.a. gebruikte koelkasten en wegwerpbestek. Nice-to-know: het plastic is volledig te recyclen.

Het meubilair is circulair ontwikkeld, alle schroeven en bouten zijn gemakkelijk te verwijderen zodat het klaar is voor recycling. Daarnaast zijn er stoelen gemaakt van oude jeans en kun je vintage meubelen en items tegenkomen die eerst dienstdeden op een andere TSH locatie.

In de TSH Collab vind je co-working ruimtes voor wie op zoek is naar een inspirerende werkplek en vergaderruimtes met een auditorium. Als Collab member ben je meteen onderdeel van een groeiend internationaal netwerk van co-working collega’s. Interessant detail is dat het vilt dat gebruikt is om de muren in TSH Collab te bedekken gemaakt is van gerecyclede Efteling kostuums. De zwart-wit gespikkelde plastic tafelbladen zijn gemaakt van gerecyclede toetsenborden, muizen en afstandsbedieningen gemixt met koelkastonderdelen.

Itziar Benedicto- The Student Hotel Designstudio:

“We zijn blijven pushen op circulariteit tijdens het ontwerpproces, waarbij less-is-more het motto was. Zo min mogelijk nieuwe materialen gebruiken voor een zo klein mogelijke footprint. Ik ben het meest trots op onze meubelen die allemaal heel gemakkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald en hergebruikt kunnen worden of gerecycled. Onze locatie in Delft is de eerste stap richting een meer duurzaam TSH en we hopen samen met de community te blijven innoveren.”

Urban Restaurant The Commons

The Commons is ontworpen als een eigentijds Grand Café en is Delft’s nieuwe social hangout bij uitstek. Een plek vol comfort food, waar freelancers hun laptop even dichtklappen, studenten elkaar vinden onder het genot van een biertje en hotelgasten ontspannen de dag afsluiten met een homemade bord pasta en een mooi glas wijn voor hun neus. Het restaurant is dan ook niet alleen voor studenten of hotelgasten, maar zeker ook voor de buurt – hier ontstaan de echte connecties.

Samenwerking

TSH Delft is het resultaat van een nauwe samenwerking met verschillende partners:

The Invisible Party: interieurontwerp samen met TSH Design Studio.

KCAP - de architect verantwoordelijk voor architectonisch ontwerp en esthetisch advies.

BAM Bouw en Techniek - de aannemer verantwoordelijk voor constructief ontwerp, realisatie en bewaking van de haalbaarheid, planning en kosten.

Bectro - verantwoordelijk voor de installatietechniek.

The Fiction Factory: meubilair en advies op het gebied van duurzame materialen.

The Good Plastics Company: gerecyclede plastic wandelementen.

En natuurlijk de Gemeente Delft.

Martina Huijsmans, wethouder Ruimtelijke Ordening Delft:

“The Student Hotel is een zeer waardevolle en welkome aanwinst voor onze stad. TSH wil een plek zijn voor ontmoeting en verbinding waar diverse groepen samenkomen: studenten, zakenmensen, reizigers en bewoners. Zo wordt ook het stationsplein de nieuwe ‘place to be’. Bovendien draagt het project bij aan de duurzame ambities die we in Nieuw Delft hebben door de innovatieve kijk op het gebruik van warmtepompen in combinatie met omliggende gebouwen en de circulaire inrichting in de plint van TSH.”