Viering hoogste punt huis van cultuur en bestuur in Midden-Groningen

Viering hoogste punt huis van cultuur en bestuur in Midden-Groningen

(Nieuwsbericht gemeente Midden-Groningen:) Hoogezand, 30 september 2020 - Na een jaar bouwen aan de uitbreiding van een nieuw huis van cultuur en bestuur in de gemeente Midden-Groningen is het hoogste punt van de bouw bereikt. Een klein, select gezelschap (wegens corona-maatregelen) kwam bijeen om hier samen bij stil te staan, onder leiding van burgemeester Adriaan Hoogendoorn en BAM Bouw en Techniek regio Noord regiodirecteur Tiede Swart.

Fijne samenwerking tussen alle betrokken partijen en gemeenschapsgevoel, dat zijn de centrale thema’s van de dag. Met gepaste afstand van elkaar, de bouwplaatsmedewerkers namen daarvoor zelfs plaats op het dak, werden deze thema’s belicht in de verschillende toespraken die deze ochtend gehouden zijn. Waar Adriaan Hoogendoorn de focus legde op de verbinding, liet Tiede Swart weten trots te zijn en het fijn te vinden een dergelijke samenwerkingscultuur te hebben opgebouwd met de opdrachtgever.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn: ‘Met dit huis van cultuur en bestuur bouwen we een plek voor onze inwoners waar ze terecht kunnen voor theater, muziek, kunst, lezen, taal, bestuur en gemeentelijke dienstverlening. Dit gebouw wordt straks een ontmoetingsplek waar onze inwoners en medewerkers elkaar vinden en samen van Midden-Groningen een levendige gemeente maken.’

Na zijn toespraak is een gedicht voorgedragen door schrijfster Renée Luth, die zo een bruggetje vormde met de onthulling van het gezamenlijk kunstwerk. Inwoners van de gemeente Midden-Groningen hebben met elkaar duizenden bloemen gehaakt. Samen vormen deze bloemen een kunstwerk op de bouwhekken. Het kunstwerk zal tot aan het eind van het project blijven hangen.

‘Tiede Swart nam het woord over en begon over de vlot lopende bouw: ‘Ik ben verheugd en trots hier te staan. De bouw loopt voorspoedig en de samenwerking met alle partijen die in dit nieuwe huis van cultuur en bestuur gaan vestigen is prettig. Dat maakt dat een bouwtraject fijn verloopt, door de tevreden toekomstige gebruikers die meedenken tijdens het proces.’

Samen met burgemeester Adriaan Hoogendoorn onthulde Tiede Swart het spandoek dat speciaal voor de gelegenheid is opgetuigd. ‘Kijk wat we samen kunnen!’ reikt nu groot over de voorgevel van het gebouw. Woorden die de hele dag mooi omvatten.

BAM zal nog een half jaar bouwen. Voorjaar 2021 wordt het gebouw opgeleverd en kort daarna kunnen de medewerkers van Midden-Groningen gebruik gaan maken van de nieuwe werkplekken.

Klik hier voor het originele nieuwsbericht.