Duurzaam en sociaal: nieuw pand voor iederz aan de Bornholmstraat in Groningen

Duurzaam en sociaal: nieuw pand voor iederz aan de Bornholmstraat in Groningen

Groningen, 16 december 2020 - Uit twaalf inschrijvingen voor de nieuwbouw voor iederz aan de Bornholmstraat in Groningen is gekozen voor de combinatie BAM Bouw en Techniek - Regio Noord en De Unie Architecten. In de nieuwbouw is ruimte voor de ambitie van iederz om zich te ontwikkelen van een organisatie met alleen beschutte werkplekken tot een leer-werkorganisatie. Begin 2023 verhuizen de medewerkers naar het prachtige, nieuwe gebouw. Een gebouw waar de ontwikkeling van mensen centraal staat.

De inzendingen zijn onder meer beoordeeld op architectuur & functionaliteit en duurzaamheid. Bij de beoordeling kwam BAM Bouw en Techniek als beste uit de bus: een aansprekend plan, toekomstbestendig, energieneutraal, klimaatadaptief (met mos sedum op het dak van de kantoren en fietsenstalling), aandacht voor biodiversiteit en installatietechnisch zuinig en slim.

Wethouder Werk Carine Bloemhoff geeft aan: “In het nieuwe prachtige gebouw kan iederz zich ontwikkelen tot een organisatie die gericht is op werk én ontwikkeling met een grote diversiteit aan werkzaamheden. De nieuwe locatie is gericht op de toekomst en zorgt voor een goede, prettige en veilige werkomgeving van alle werknemers.”

De raad heeft in juni van dit jaar een krediet beschikbaar gesteld van 39,7 miljoen euro. De inschrijving van BAM Bouw en Techniek past binnen de kaders van de raad. In de huidige panden van iederz aan de Peizerweg en de Van der Hoopstraat is de ontwikkeling tot een leer-werkorganisatie niet mogelijk. Bovendien zijn de panden op leeftijd en in niet al te beste staat. Naar verwachting start de bouw in het derde kwartaal van 2021.