Bouwen aan energieneutraal kantoorpand voor IT-bedrijf New Nexus in Haren

Bouwen aan energieneutraal kantoorpand voor IT-bedrijf New Nexus in Haren

In opdracht van IT-bedrijf New Nexus uit Tynaarlo bouwen Aannemingsmaatschappij Friso (vestiging Groningen) en BAM Bouw en Techniek - Regio Noord een nieuw, duurzaam en energieneutraal pand aan de A28 bij Haren. De eerste paal is op 4 februari 2020 de grond in geslagen door de jongste en oudste medewerker. In 2021 betrekken de ruim 110 specialisten van New Nexus hun nieuwe thuis op het Nescio park.

Bouwen volgens BREEAM-NL

De nieuwbouw is ontworpen door Codex Architectuurstudio uit Groningen. Het streven is om een volledig duurzaam gebouw neer te zetten dat opgaat in de omgeving en de natuur. Zo worden de richtlijnen van BREEAM-NL aangehouden, hét instrument om integraal de duurzaamheid van gebouwen te meten en beoordelen.

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe kantoor zal ruimte gaan bieden aan maar liefst honderd werkplekken. Het van oorsprong Groningse bedrijf is momenteel gevestigd in het opvallende schipvormige gebouw bij de afslag Vries in Drenthe. Waar New Nexus begon met detachering van IT specialisten, zijn daar in de loop der jaren verschillende andere takken van sport bij gekomen. Zoals de ontwikkeling van software, mobiele apps en data oplossingen, maar ook project- en verandermanagement. Sinds de oprichting in 2007 is het bedrijf gegroeid naar ruim honderd medewerkers. Naast de werkplekken biedt het nieuwe pand straks ook ruimte voor een bedrijfsrestaurant en een fitnessruimte voor de medewerkers. Met het nieuwe pand wil New Nexus klaar zijn voor de toekomst. Het kantoor wordt zo gebouwd dat het bij verdere groei relatief makkelijk kan worden uitgebreid.

Bouwteam

Het project is als bouwteam aangenomen. De volgende partners zijn betrokken:

  • Aannemingsmaatschappij Friso (bouwkundig en coördinerend aannemer)
  • BAM Bouw en Techniek - Regio Noord (installaties)
  • ECO Groen (buitengebied)
  • DGMR (BREEAM)
  • abtWassenaar (advies installaties)
  • Draaijer en partners (bouwmanagement)
  • Hado (constructeur)