Bouwproject ZP7 viert hoogste punt tweede bouwdeel

Bouwproject ZP7 viert hoogste punt tweede bouwdeel

BAM en Hanzehogeschool Groningen vierden op maandag 9 maart 2020, samen met hun partners in het bouwproject ZP7, het bereiken van het hoogste punt van het tweede bouwdeel. Hiermee ligt het grootschalige nieuwbouwproject van Zernikeplein 7 goed op schema.

​CvB-lid van de Hanzehogeschool Groningen Petra Smeets en regiodirecteur van BAM Bouw en Techniek Tiede Swart hielden een korte toespraak, waarna de vlag werd gehesen. Smeets sprak haar complimenten uit voor de samenwerking. "De bouw verloopt, voor zover dat kan, geruisloos, we liggen goed op schema en het eerste bouwdeel is al naar volle tevredenheid in gebruik genomen. De Hanze is erg blij met de vorderingen en alle betrokkenen verdienen een groot compliment voor het fraaie en stipte werk!"Het tweede bouwdeel wordt in september 2020 in gebruik genomen. Hiermee is de eerste nieuwe vleugel, de A-vleugel, gereed. De verwachting is dat de gehele nieuwbouw van Zernikeplein 7 in de zomer van 2022 klaar is voor gebruik.

Achtergrond

Sinds januari 2019 is een groot team van architecten, ingenieurs en aannemers in opdracht van de Hanzehogeschool Groningen bezig met het realiseren van een vernieuwd campusgebouw op Zernikeplein 7, met een oppervlakte van bijna 31.000m². Hoofdaannemer is BAM Bouw en Techniek.

Er zijn tal van maatregelen getroffen om de overlast voor studenten, medewerkers en bezoekers te beperken. In de verschillende bouwfasen is door alle partijen samengewerkt om het primaire proces zoveel mogelijk te ontzien. Zo zijn er geluidsarme machines ingezet, worden sloopwerkzaamheden zo veel mogelijk in vakantieperiodes uitgevoerd, is er speciale bewegwijzering en worden studenten en medewerkers regelmatig op de hoogte gehouden via verschillende kanalen.

De Hanzehogeschool Groningen wil met de grootschalige nieuwbouw blijven investeren in een optimaal studeer- en werkklimaat in een inspirerende omgeving.