Spectaculaire operatie David de Wiedgebouw in Utrecht

Spectaculaire operatie David de Wiedgebouw in Utrecht

Zaterdag 21 maart jl. is er een grote -op het maaiveld geprefabriceerde- technische ruimte succesvol op het David de Wiedgebouw in Utrecht geplaatst.

Dit was een spectaculaire operatie die zorgvuldig door de BAM collega’s, samen met Universiteit Utrecht, was voorbereid. 

De dakopbouw is 7 meter breed, 45 meter lang en 5 meter hoog met een gewicht van 80 ton. Dit enorme gevaarte werd door twee hoge telekranen in slechts drie kwartier omhoog getakeld. Er waren in totaal zo’n 25 medewerkers aanwezig om het proces in goede banen te leiden.

De dakopbouw is nodig voor het onderbrengen van nieuwe installaties, zoals: een luchtbehandelingskast voor de ventilatie in de labs en warmtepompen als onderdeel van de installaties  voor de warmte- en koudeopslag. 

Wil je zien hoe deze operatie ging? Bekijk dan de video.