The Student Hotel Delft bereikt hoogste punt

The Student Hotel Delft bereikt hoogste punt

Persbericht: Amsterdam, 17 maart 2020 - Bij The Student Hotel Delft wordt de vlag gehesen: het hoogste punt van 34,5 meter is namelijk bereikt. The Student Hotel viert deze mijlpaal samen met de Gemeente Delft, BAM Bouw en Techniek - Projecten, Bectro Installatie Techniek en het projectteam. De bouwwerkzaamheden zijn eind 2018 begonnen en de prognose is dat het gebouw in augustus overgedragen kan worden.

Charlie MacGregor, oprichter en CEO van TSH, noemt Delft ‘een van de meest gewaardeerde, internationale universiteitssteden van Nederland’. “Na vele jaren diverse locaties onderzocht te hebben, ben ik ontzettend verheugd dat we binnenkort onze deuren openen op deze prachtige centrale plek in Delft. Met The Student Hotel Delft gaan wij waarde toevoegen aan het totale aanbod van de stad en onze dynamiek en programma naar dit belangrijke groeigebied brengen.”

Martina Huijsmans, Wethouder Ruimtelijke Ordening Delft:  “The Student Hotel grenst direct aan het stationsplein. Studenten uit binnen- en buitenland, maar ook kenniswerkers die tijdelijk verbonden zijn aan bijvoorbeeld de TU Delft, vinden hier alle voorzieningen die ze nodig hebben in één gebouw. Tegelijkertijd kunnen ook andere mensen die in Delft wonen of de stad bezoeken er terecht, bijvoorbeeld om elkaar te ontmoeten, te werken of wat te eten. Daardoor wordt het stationsgebied straks een levendige plek die echt iets toevoegt aan de stad.”

The Student Hotel maakt deel uit van Nieuw Delft – de gebiedsontwikkeling in de voormalige spoorzone van de stad, krijgt 341 kamers en combineert hoogwaardige hotelfaciliteiten met short- en long-stay accommodatie. Het hotel is perfect gelegen met uitzicht op het station, de binnenstad en het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. In het hotel komen verschillende gemeenschappelijke ruimtes, zoals een receptie met ‘lounge- en game gedeelte’, maar ook een bar-restaurant (The Commons), ruimten om samen te werken (TSH Collab), vergader-, les- en studieruimten, een fitnessruimte en een wasserette. Ook komt er een inpandige fietsenstalling, inclusief deelfietsen.

Het project onderscheidt zich door een hoge duurzaamheidsdoelstelling en het gebruik van de nieuwste installatie-, constructie- en engineeringtechnieken. The Student Hotel in Delft is het eerste project van The Student Hotel-groep in Nederland waarbij circulariteit hoog in het vaandel staat bij de realisatie. Daarbij zal dit gedachtengoed van duurzaamheid zich vooral uiten in de gemeenschappelijke publieke ruimten, waarbij het doel is om te laten zien dat milieuvriendelijke alternatieven er zeker niet saai uit hoeven te zien. Daarnaast heeft het hotel een BREEAM Very Good certificaat.

The Student Hotel in Delft is een ontwerp van KCAP Architects&Planners. Het interieur wordt ontworpen door The Invisible Party. BAM Bouw en Techniek - Projecten is verantwoordelijk voor de integrale realisatie en Bectro Installatietechniek ontwerpt en realiseert alle elektrische en machinebouwinstallaties voor het gebouw.

Iedereen is welkom vanaf september om hier te slapen, werken en elkaar te ontmoeten.