BAM levert hoofdkantoor Canon Production Printing in Venlo op

BAM levert hoofdkantoor Canon Production Printing in Venlo op

Venlo, 24 april 2020 – Begin deze week heeft BAM Bouw en Techniek het nieuwe hoofdkantoor voor Canon Production Printing in Venlo opgeleverd. Het kantoor met een vloeroppervlak van 15.500m2 naar een ontwerp van architectenbureau Broekbakema is nagenoeg turn-key opgeleverd. Canon Production Printing verwacht het kantoor deze zomer in gebruik te nemen.

"Het is een prachtig, open en transparant gebouw geworden dat talloze nieuwe mogelijkheden biedt om met elkaar samen te werken. Wij verwachten dat dit gebouw een belangrijke rol zal spelen bij de verbinding tussen onze medewerkers en onze klanten”.

“Het nieuwe hoofdkantoor van Canon Production Printing vormt een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf. Het is een prachtig, open en transparant gebouw geworden dat talloze nieuwe mogelijkheden biedt om met elkaar samen te werken. Wij verwachten dat dit gebouw een belangrijke rol zal spelen bij de verbinding tussen onze medewerkers en onze klanten”, aldus Henk-Dirk Elting, Director Real Estate, Canon Production Printing.

Joost Wieland, projectleider BAM: “We kunnen door de coronamaatregelen de oplevering van dit fraaie en innovatieve kantoor niet vieren zoals we bij de startbouw in september 2018 voor ogen hadden. In klein comité vond de overdracht plaats van dit kantoor dat een efficiënt bouwproces kende dankzij digitalisering, prefabricage en ons modulaire installatieconcept”.

Martijn van der Knaap, directeur van BAM Bouw en Techniek – Projectenbedrijf voegt toe dat hij bijzonder trots is op het resultaat van de goede samenwerking met Canon Production Printing en alle betrokken adviseurs en vaklieden. “Dat heeft geleid tot een zeer duurzaam kantoor, dat niet alleen ‘groen’ oogt door alle beplanting binnen, de houten afwerking en het daglicht dat overal naar je toekomt, maar ook echt zeer duurzaam is door bijvoorbeeld de energievoorziening. Een bijzonder prettige en inspirerende werkplek resteert, waarbij binnen en het bosrijke buiten perfect met elkaar in verbinding staan.”

Het kantoor is voorzien van PV-panelen op het dak en geïntegreerde PV-cellen in de glazen dakkap van het atrium, samen goed voor een ontworpen vermogen van 120.000 kWp. Het gehele gebouw is voorzien van LED verlichting. De energiezuinige warmte koude opslag is aangesloten op BAM’s modulaire installatieconcept dat bestaat uit geprefabriceerde modules waarin zowel de warm- en koudwaterleidingen voor de klimaatplafonds zijn opgenomen als de hoofdleiding voor de sprinklerinstallatie en de E-installaties.

BAM heeft tijdens de engineering en realisatie informatie over de bouwelementen in BIM vastgelegd. Dat maakt ook de fase van beheer en onderhoud van het Canon-kantoor effectiever en efficiënter. Daarnaast wordt circulariteit gestimuleerd doordat hergebruik van de elementen eenvoudiger is.

Het nieuwe hoofdkantoor is gebouwd conform BREEAM Excellent ontwerpcertificaat.

Op de foto vlnr.: Joost Wieland, Projectleider BAM,  Ernst-Jan Minnema, CFO en lid van de Raad van Bestuur, Canon Production Printing Holding B.V. ©Fotografie: Hetty de Goeijen