Bouw Accelerator op Utrecht Science Park gestart

Bouw Accelerator op Utrecht Science Park gestart

Vorig jaar werd bekend dat Kadans Science Partner de ontwikkeling en exploitatie van het nieuwe multi-tenant gebouw op zich gaat nemen. Inmiddels is de bouw van Accelerator van start gegaan.

Accelerator wordt hét nieuwe R&D innovatiecentrum op het Utrecht Science Park. Met 22.500 m2 verdeeld over 12 verdiepingen biedt Accelerator ruimte voor groeiende, innovatieve bedrijven actief in de Life Sciences. Het prominente gebouw bij de entree van het Utrecht Science Park wordt bovendien een levendig centrum, met restaurant, meet & greet faciliteiten en een auditorium, waar de gehele community op het Utrecht Science Park gebruik van kan maken.

Duurzaam bouwen

Het team van Kadans Science Partner is al volop aan de slag. Samen met partners cepezed, Deerns en BAM Bouw en Techniek wordt het gebouw met een hoge duurzaamheidsambitie, BREEAM Excellent, gerealiseerd. Mede door de goede samenwerking met de huurders en betrokkenen is de verwachting dat de bouw voorspoedig zal verlopen.

Accelerator wordt toegevoegd aan het internationale netwerk van Kadans, dat al op 13 campussen en science parken in binnen- en buitenland actief is. Bovendien is het Utrecht Science Park een van de top science parken van Nederland en leidend op het gebied van Life Sciences en Health. Dit biedt gebruikers van Accelerator kansen zowel binnen het science park alsook ver daar buiten in binnen- en buitenland.