BAM bouwt nieuw stadiondak voor AZ

BAM bouwt nieuw stadiondak voor AZ

Alkmaar, 22 mei 2020 - AZ heeft BAM Bouw en Techniek opdracht verleend voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. BAM is gestart met de voorbereidende werkzaamheden.

 

Alkmaar, 22 mei 2020 - AZ heeft BAM Bouw en Techniek opdracht verleend voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. BAM is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden.

BAM verlengt het nieuwe dak, naar een ontwerp van ZJA, richting het veld aan alle zijden met vier meter, waardoor het stadion supporters meer comfort zal bieden bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten worden vervangen door duurzame LED-verlichting in de dakrand. BAM voert de werkzaamheden uit in samenwerking met ASK Romein, gespecialiseerd in staalbouw. De uitvoerende werkzaamheden worden binnenkort gestart en zullen ook plaatsvinden tijdens de eerste seizoenshelft. Door tijdelijke voorzieningen kunnen er wel wedstrijden gespeeld worden in het stadion.

Eenhoorn: ‘Stap vooruit’

‘Dit akkoord betekent dat de plannen voor het nieuwe dak ook daadwerkelijk gerealiseerd gaan worden’, reageert AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. ‘Als club zetten we hiermee, ondanks de zware tijd waar we met elkaar in zitten, weer een stap vooruit door onze fans een veilig, comfortabel en innovatief stadion bieden.’

Moleman: ‘Ambities’

‘We kunnen nu echt aan de slag’, zegt Eric Moleman, directeur BAM Bouw en Techniek. ‘De voorbereidingen zijn in volle gang en binnen een aantal weken gaan we starten met de funderingen. We zijn er bijzonder trots op dat we de integrale kennis en ervaring van BAM kunnen inzetten om het nieuwe dak te realiseren en daarmee een bijdrage te leveren aan de ambities van AZ.’

Ervaren stadionbouwer

BAM heeft ruime nationale en internationale ervaring in stadionbouw. In Nederland is BAM betrokken (geweest) bij de Johan Cruyff ArenA, het PSV-stadion, Euroborg, Gelredome en De Kuip. In Duitsland bouwde BAM onder meer nieuwe stadions in Berlijn, Mainz, Karlsruhe, Dresden en Stuttgart. BAM realiseerde in Johannesburg Soccer City, waar de finale van het WK 2010 werd gespeeld.

Robert Eenhoorn, algemeen directeur AZ (links), en Eric Moleman, directeur BAM Bouw en Techniek, tekenen de overeenkomst voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. Foto: Ed van de Pol.

Stadionbeelden: ZJA | Foto’s: Ed van de Pol / edvandepol.nl