‘Proathuusjes’ brengen kwetsbare mensen weer in contact met familie

‘Proathuusjes’ brengen kwetsbare mensen weer in contact met familie

Hoogeveen, 29 mei 2020 - BAM Bouw en Techniek Regio Noord en BAM Materieel hebben de handen ineengeslagen om kwetsbare bewoners van verzorgingstehuizen weer in contact te brengen met hun familie en vrienden. BAM Materieel heeft hiervoor enkele al afgeschreven units van zes bij drie meter in bruikleen gegeven. In co-creatie met Treant Zorggroep heeft BAM vervolgens deze units een nieuw leven gegeven als ‘proathuusje’. Hierdoor kunnen de bewoners ook na de versoepelde regelgeving meer dan één bezoeker ontvangen.

Een proathuusje bestaat uit twee ruimtes met hiertussen een doorzichtige wand. Zo krijgen bewoners van de zorginstelling de mogelijkheid om familie of vrienden op een veilige manier te ontvangen en bij elkaar te zijn. Door middel van een spreek- en luisterverbinding kunnen gebruikers gezellig met elkaar praten.

'Meer dan waard'

BAM heeft deze week twee units geplaatst op locaties van Treant Zorggroep in Emmen (De Horst) en Hoogeveen (Bilderdijk). Vorige week werden de eerste bezoekers ontvangen in de proathuusjes. Directeur Kees Veling van Treant: ‘De glimlach op de gezichten van bewoners, cliënten en familieleden maakt het voor ons meer dan waard.’ BAM stelt de units in ieder geval tot eind dit jaar beschikbaar.