Toegankelijke luxe en kwaliteit voor historische Buitenplaats Vaeshartelt

Toegankelijke luxe en kwaliteit voor historische Buitenplaats Vaeshartelt

De recente verbouwingswerkzaamheden van Buitenplaats Vaeshartelt waren net afgerond toen het Coronavirus toesloeg en de deuren van het historische landgoed dicht moesten blijven. “We hadden gerekend op een mooie ingebruikname, maar die wordt nog heel even uitgesteld. Dat is natuurlijk een fikse streep door de rekening, maar we blijven positief”, aldus de heer Paul Janmaat, directeur van Vaeshartelt.

BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht heeft in de afgelopen vijf jaren meerdere projecten uitgevoerd voor Buitenplaats Vaeshartelt. Zo werden eerder 65 hotelkamers, kantoren en gangen door BAM verbouwd en uitgerust met brandwerende voorzieningen. Geheel tot tevredenheid van de opdrachtgever.

Paul Janmaat: “Het was voor ons dus vanzelfsprekend dat we voor BAM kozen bij ons nieuwe project: de verbouwing en esthetische opwaardering van de ruimten op de begane rond. Dan hebben we het over het restaurant, een nieuwe entree/lobby, de keuken met bar en de brasserie. Een mooi detail van de verbouwing is dat het behang in de monumentale zalen van de brasserie is vervangen door een behangsoort dat gebruikt werd in de periode van de Maastrichtse familie Regout, een van de vorige eigenaars van landgoed Vaeshartelt.”

BAM Bouw en Techniek – Regio Maastricht begeleidde het project van ontwerp, meedenken en overleg tot verbouwing, samenwerking en oplevering. Dit alles terwijl Vaeshartelt gewoon open bleef voor haar gasten.

“Ook nu weer moesten alle werkzaamheden doorgang vinden terwijl de overige ruimten, kamers, conferentiezalen, restaurant en bar bleven doorfunctioneren en alle gasten zo min mogelijk hinder mochten ondervinden”, zo zegt Paul Janmaat. “Daar is BAM uitstekend in geslaagd. BAM paste de werktijden aan, maakte looproutes voor gasten en personeel en creëerde voorzieningen om geluid- en stofoverlast tot een minimum te beperken. Het hele project is succesvol binnen budget en binnen termijn afgesloten. De verbouwing is echt heel relaxed gegaan. Iedereen roept altijd dat ze meedenken, maar BAM doet dat echt. Meedenken over minioplossingen zoals hoekjes en materialen, maar ook over grotere vraagstukken als lucht- en klimaatbeheersing. Wij zijn happy met het eindresultaat. Een volgende keer kies ik weer voor BAM.”

Buitenplaats Vaeshartelt is een prachtige plek in een schitterend landschap, op steenworp van Maastricht. Het landgoed heeft een rijke historie die teruggaat tot 1381. In 2018 is het team van Vaeshartelt onder leiding van directeur Janmaat begonnen met de ontwikkeling en uitvoering van een plan om het unieke gebouw met zijn prachtige omgeving nóg toegankelijker te maken voor een groot publiek. Toegankelijke luxe en kwaliteit voor een brede doelgroep, dat is de missie. In die missie is Buitenplaats Vaeshartelt meer dan geslaagd!