Politie selecteert BAM voor verbouwing nieuwe huisvesting in Breda

De nieuwe huisvesting, voor de verbouwing, aan de Claudius Prinsenlaan in Breda

Breda, 2 juni 2020 – De politie heeft BAM Bouw en Techniek - Regio Zuid geselecteerd voor de grootschalige verbouwing van haar nieuwe huisvesting aan de Claudius Prinsenlaan in Breda. Naar een ontwerp van De Twee Snoeken realiseert BAM in de vernieuwde accommodatie onder meer een publieksgebied, politiewerkgebied en een ophoudgebied voor het basisteam Markdal. De gunning aan BAM is op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. De verbouwing is vandaag gestart en de oplevering staat gepland voor voorjaar 2021.

 

 

De huidige huisvesting van basisteam Markdal in Breda biedt onvoldoende ruimte en voldoet niet meer aan de eisen en wensen van de politie. Basisteam Markdal verhuist daarom naar een 180 meter verderop gelegen kantoor van de gemeente Breda. Hier betrekt de politie de begane grond en de eerste verdieping (samen 2.247 m2). Het overige deel van het stadskantoor kan de gemeente aan derden verhuren. Het ontwerp van De Twee Snoeken is doelmatig, functioneel en toekomstbestendig. Zo is het publieksgebied verdeeld in een zone voor burgers die de politie bezoeken en een zone waar de politie samenwerkt met zakelijke partners. Het politiewerkgebied biedt voorzieningen die het werkproces van de politie ondersteunen. Hiertoe behoren onder meer werkplekken, vergaderruimtes en een post voor aansturing en coördinatie. Bij de verbouwing die vandaag is gestart, verricht BAM de benodigde sloopwerkzaamheden, bouwkundige en beperkte constructieve aanpassingen. Ook de aanpassingen in W- en E-installaties, afbouwwerkzaamheden, interieurbouw en terreininrichting neemt BAM samen met partners voor haar rekening.