Een veilige reis voor ‘Green Spirit’

Een veilige reis voor ‘Green Spirit’

Een veilige reis voor ‘Green Spirit’ mede dankzij BAM

BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Noord en BAM Bouw en Techniek - Gebouwservices Noord sponsoren samen met Harryvan, fa. Stienstra en fa. Dijkhof het Top Dutch Solar Racing Groningen voor de Solar Challenge Morocco. Maandag, 25 oktober, gaat de race van start in de havenstad van Marokko, Agadir. Top Dutch Solar Racing is hét solar racing team van het Noorden. Het team bestaat uit 26 studenten uit het MBO, HBO en WO.

Van links naar rechts: Ruben Kamminga (directeur Harryvan), Sven van Langen (monteur BAM), Menno Glas (hoofduitvoerder BAM), Robert Drenth (manager projecten BAM), Peter van der Laan (monteur BAM), Igor Bakema (monteur BAM), Sjoerd Stienstra (directeur bouwbedrijf Stienstra) en Jolijn Visser (travel logistics en zonneautocoureur)    

Een maand geleden, op 25 september, is het team vertrokken vanuit Nederland naar Marokko. De zonneauto ‘Green Spirit’ is in een container getransporteerd naar de plek van bestemming. De container is op maat gemaakt door het sponsorteam van BAM zodat de zonneauto en de benodigde materialen veilig getransporteerd konden worden. De container is door BAM o.a. voorzien van verlichting, een werkbank met wandcontactdozen, Harryvan heeft de stellingen geplaatst en bouwbedrijf Stienstra heeft de box gemaakt waarin de zonneauto zit.

De keuze van BAM om dit specifieke project te sponsoren is eenvoudig, BAM is nauw betrokken bij de Hanzehogeschool te Groningen, ze is verantwoordelijk voor de verbouwing en vernieuwing van het complex op Zernikeplein 7. En daarnaast is een warm contact met de technische opleidingen die de onderwijsinstelling rijk is erg waardevol voor het bouw- en installatiebedrijf, studenten zijn tenslotte de toekomst.

‘Green Spirit’ vertrekt aanstaande maandag voor een tocht van 2500 km. door de Sahara en het Atlasgebergte. Het team heeft een uitdagende route voor de boeg door de vele bochten die het gebied rijk is en het hoogteverschil van acht kilometer. In totaal doen acht teams mee aan deze solar race.