PingProperties en BAM Bouw en Techniek sluiten beheer- en onderhoudsovereenkomst voor de Dutch Tech Campus te Zoetermeer

PingProperties en BAM Bouw en Techniek sluiten beheer- en onderhoudsovereenkomst voor de Dutch Tech Campus te Zoetermeer

Zoetermeer, 16 februari 2021 – PingProperties heeft BAM Bouw en Techniek gecontracteerd voor het integraal beheer en onderhoud Dutch Tech Campus te Zoetermeer. Op de Dutch Tech Campus zijn diverse nationale en internationale bedrijven gericht op smart mobility, ICT en e-health & care op één centrale plek gehuisvest. De bedrijven zijn direct of indirect verbonden aan technologie. Het Dutch Tech Campusterrein heeft bijna 42.000 m² kantoorruimte, alsmede hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte verspreid over een terrein van 13 hectare en kent veel bedrijfskritische installaties die 24/7 operationeel dienen te zijn.

Het is de intentie van beide partijen om het beheer op deze wijze tot 2025 te blijven doen en zal jaarlijks worden geëvalueerd.

Een duurzame samenwerking

BAM Bouw en Techniek – Regio Zuidwest zal niet alleen de gebouwen, installaties en het terrein van Dutch Tech Campus onderhouden en beheren, maar gaat tevens in nauwe samenwerking met PingProperties de kwaliteit van de dienstverlening voor de campus verhogen. Daarnaast heeft de samenwerking tot doel om elkaars kennis en ervaring van gebouwwinst (meer comfort, meer gebruiksgemak, fijnere omgeving, minder storingen, minder overlast, snellere aanpassingen), ontwikkeling en verduurzaming te delen waarmee efficiëntie wordt verhoogd en tevens kosten verlaagd.


"BAM is vereerd met het ontvangen van deze opdracht voor het integraal beheer van de Dutch Tech Campus. Het stelt ons in de staat de jarenlange samenwerking met PingProperties verder uit te bouwen en onze toegevoegde waarde ook in de exploitatiefase te leveren." Hans van Hoven: (Manager Beheer en Onderhoud)

Over Dutch Tech Campus

Dutch Tech Campus is een campus gelegen in Zoetermeer waar diverse nationale en internationale bedrijven gericht op smart mobility, ICT en e-health & care op één centrale plek zijn gehuisvest. De bedrijven zijn direct of indirect verbonden aan technologie. De campus faciliteert in het delen van kennis en voorzieningen, stimuleert ontmoeting en schept verbinding tussen de bedrijven & de nabij gelegen onderwijsinstellingen De Haagse Hogeschool en mboRijnland (met ruim 800 IT-studenten). Door verbinding, synergetische effecten en gelijkgestemdheid ontstaan innovaties en nieuwe samenwerkingsverbanden.