Plaatsing 600.000 kilo wegende truss op AFAS Stadion snelle en geslaagde megaklus

Plaatsing 600.000 kilo wegende truss op AFAS Stadion snelle en geslaagde megaklus

Vandaag was de grote dag: de 'mega-truss', die in de toekomst het dak boven de Molenaar-tribune moet gaan dragen, is met de nodige zorgvuldigheid op het AFAS Stadion geplaatst. Aan het hijsen ging een voorbereiding met militaire precisie vooraf. 

De nieuwe hoofdspant of ‘mega-truss’ is maar liefst 170 meter lang, bij een hoogte en breedte van 19 bij 9 meter. De mega-truss is opgebouwd uit ronde buisprofielen.


"Het wordt allemaal goed berekend en getekend, maar het blijft altijd een spannend moment of het lukt zoals je het gepland hebt", aldus de projectleiderDe constructie werd door middel van twee kranen op het stadion gehesen. De twee hijskranen werden door mammoet speciaal uit Frankrijk gehaald om de operatie mogelijk te maken. Voor de opbouw van deze kranen waren al honderd vrachtwagens nodig voor aanlevering van alle onderdelen van de hijskranen én de contragewichten.Samen met onze partners klaarden we vandaag, geheel volgens planning, deze uitdagende klus. Een uitvoering om trots op te zijn!