Politie selecteert BAM voor nieuwe huisvesting Team Oost-Zeeburg in Amsterdam

Politie selecteert BAM voor nieuwe huisvesting Team Oost-Zeeburg in Amsterdam

Amsterdam, 4 maart 2021 – De politie heeft BAM Bouw en Techniek geselecteerd voor de integrale realisatie van het nieuwe politiebureau ten behoeve van het team Oost-Zeeburg aan de Atje Keulen-Deelstrastraat op het Zeeburgereiland in Amsterdam. Het gebouw komt midden in het verzorgingsgebied en is daardoor goed bereikbaar.

BAM Bouw en Techniek realiseert, naar een ontwerp van Twee Snoeken Architectuur, een nieuwe accommodatie van circa 1.900 m2 verdeeld over drie bouwlagen. Het politiebureau bestaat uit kantoorruimte voor het basisteam,  publieksgebied voor aangiften en ophoudcellen.

De parkeervoorziening bestaat uit parkeerplaatsen voor voertuigen, stallingsplekken voor fietsen en plekken voor motoren en scooters, deels met oplaadvoorzieningen onder een afdak en opslag.

Het ontwerp van De Twee Snoeken is doelmatig, functioneel en toekomstbestendig. In het ontwerp is er gezorgd voor een krachtig en robuust uiterlijk en tegelijkertijd voor een toegankelijk gevoel. Het gebouw krijgt een gevel van hoog detailniveau, een prominente entree met publiekshal op de begane grond en een intensief bebouwd terrein.


Copyright De Twee Snoeken Architectuur  – Beeld is impressie van de werkelijkheid

18044_Exterieur%20impressieHR.jpg

Energieneutraal

Het gebouw is energieneutraal en er zal gebruik gemaakt worden van duurzame materialen. Dit nieuwe politiebureau is toegespitst op de huidige processen en logistiek van het basisteam, maar zal ook flexibel genoeg zijn voor organisatorische veranderingen. De kantooromgeving is opgezet volgens het principe van Activiteit Gerelateerd Werken. Een weloverwogen plaatsing van verschillende soorten werkplekken zorgt voor een optimale ondersteuning van alle werkactiviteiten en maakt samenwerking tussen werkteams mogelijk.

De gunning aan BAM is op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding. BAM is inmiddels gestart met de voorbereiding. Begin april 2021 zullen de werkzaamheden op de bouwplaats aanvangen met heiwerkzaamheden. De oplevering staat gepland voor voorjaar 2022.

Nadere informatie:

https://www.amsterdam.nl/projecten/zeeburgereiland/deelprojecten/bedrijvenstrook-zeeburgereiland